Helsingforsdagen 12.6 på Cittertorget

Bild: Kalle Lehto

Introduktion till evenemang

Vi samlas på Cittertorget för att fira vår hemstad! Cirkusartisterna i Race Horse Company gungar i ett dödshjul, men vi andra kan njuta av självberöm, sockervadd, pianomusik och handarbete utan en tillstymmelse till rädsla. Vid evenemanget firar vi också Cittertorgets nya utseende – muraler som har inspirerats av gamlasbornas idéer och genomförts av Helsinki Urban Art. 

Programledare för evenemanget är Juha Pekka Tapani Heikkinen

PROGRAM

Kl. 15 Vernissage för muralmålningarna
Evenemanget öppnas av biträdande borgmästare Paavo Arhinmäki. Konstnären Anetta Lukjanova och Helsinki Urban Art presenterar sig.

Kl. 15–17 Cykelpianisten underhåller
Pianisten Aarno Paakkaris repertoar omfattar jazz, stride-piano och rhytm&blues. Utöver att spela trampar och styr han även sitt rörliga instrument, cykelpianot. 

15–18 Workshopp i självberöm
Vilka förmågor finns i Gamlas? Kanske har du fått höra att du är bra på att röra dig i naturen, eller lagt märke till att du har lätt att lära känna nya människor? På workshoppen i självberöm på D-asema i Gamlas identifierar och berömmer vi våra färdigheter och styrkor med hjälp av handledda övningar. 

15–18 Tygkasseworkshopp
Vill du präglas på din miljö? Kom och låt trycka en del av den färska muralen med schablon på en tygkasse i Helsinki Urban Arts workshopp.

Kl. 16.00 222 Wrong Movements
Inne i Gammelgården 

Kl. 16.30–19.30 Workshopp om tolkningar av utställningen Liekeissä (I lågor)
I Gammelgårdens galleri visas utställningen Nuori Taide Nyt 2004 Liekeissä, i vilken man kan fördjupa sig under Helsingforsdagens workshopp. På den gemensamma utställningen för 15–25-åriga unga visas målningar, videor, fotografier och skulpturer. Utställningen ordnas av Helsingfors Ungdomstjänster. 

Kl. 17 & 19 Race Horse Company: Spinsane – Dödshjulet
Spinsane är ett ekorrhjul för cirkusartister, där man snurrar kring sanslösheten och vid förnuftets gräns. Med egenartad humor och imponerande dödshjulsakrobatik gläder Spinsane människor i alla åldrar.

Medan dödshjulet snurrar kan man glömma bort sitt eget ekorrhjul en stund och följa med cirkusartistens vardag eller pröva själv, om man vågar.

Längd ca 30 min.

Artister:
Hannu Abonce
Sylvain Briani-Collin
Anniina Tuokkola

I samarbete med Helsingfors evenemangsstiftelse.

Kategorier

Dans, teater och film, För barn, Formgivning och workshoppar, Klassiker, Musik

Information om evenemang

 • Tid:

  • 15:00–19:30

 • Arrangör:

  Kanneltalo

 • Adress:

  Gamlasgården / Cittertorget
  Sitratori
  00420 Helsinki

 • Tillgänglighet:

  Evenemanget är tillgängligt med rullstol.

  Det finns en tillgänglig toalett på evenemangsplatsen.

Du kanske är intresserad