Helsingforsdagen i Malm: Stig, Mimmit och annat härligt sommarprogram

Bild: Iida Liimatainen

Introduktion till evenemang

Helsingforsdagen i Malm bjuder in till en oförglömlig födelsedagsfest på Malms kulturhus grönskande bakgård. Stämningen höjs av såpbubblor, konst och otroligt snygga gig: Stig, Mimmit, Finlanders och touko. Annat program omfattar Malms marknad, konstverkstäder, gemensam motion, Drömmarnas logdans och mycket annat. Fritt inträde!  

 Vår kära stads födelsedag börjar i Malm med konstverkstäder. Drömmarnas logdans bjuder dig på en dans i toner av Finlanders, som hör till dansbandens adel. I parken kan du samtidigt bekanta dig med återvinning, måla med snöre, få dansundervisning och pröva på flera olika motionsformer, stundvis även till barockmusik.  

 Dessutom får du bekanta dig med lokala aktörer och delta i olika aktiviteter på marknaden i Malm. Och även om det skulle regna, har hela familjens favoritband Mimmit solen med sig. Dagen kulminerar i favoritartist Stigs gig.

 Och det är inte allt! Middag under Malms himmel bjuder invånarna i området in att äta vid ett gemensamt middagsbord. Middagsbordet dukas åt ett hundra personer som har bokat sin plats på förhand, men alla är välkomna att delta med sina egna picknick på egna filtar. Under middagen höjs stämningen av pop/jazzbandet touko, vars toner avslutar den fantastiska dagen. Kom med att kröna den fina sommardagen med oss!  

kl. 11–16
Taiteen Sulattamo: färgverkstad

kl. 12–15
Drömmarnas Logdans: Finlanders 

Välkommen till Drömmarnas logdans i den grönskande Nedre Malms park, där det legendariska Finlanders sätter fart på höfterna!

Finlanders hör till dansbandens adel och firar redan sitt 40-årsjubileum. I Finlanders spelar och sjunger Aarne Hartelin, Pasi Ketola, Juha Kangassalo, Juho Jokio och Mika Heinonen.

På platsen får du även milda motionstips och konditionstestning. Till programmet i det avgiftsfria parkevenemanget hör förutom drömmarnas logdans även bland annat dansundervisning, asahi-hälsomotion och balansbana. På platsen kan man låta mäta sin tryckkraft.

kl. 13–15
Okko-ekorrens återvinningsfest
I Varustamos evenemang Okko-ekorrens leksinnade återvinningsfest tänker man på miljöteman. 

Vet du vilken låda styrox hör till? Eller en trasig vas? Har du tänkt på hur du kan vara med om att skydda den närmaste naturen och din miljö? Eller hur du kunde återvinna goda saker? Dessa frågor tänker man på emellan roliga tävlingar och frågesporter  med priser.

Plats: Verkstadsområdet i Nedre Malms park

Lämplig för barn. Handledning på finska.

kl. 14–17
Kupla Kopla
Tillsammans gör vi små och stora såpbubblor! Bubbelgänget skapar en magisk och lekfull stämning för såväl barn som vuxna. 

Kupla Kopla är en performansdansgrupp som består av yrkesartister och dansörer från olika håll i Finland. Kupla Koplas huvudsakliga mål är att skapa glädje för människor genom såväl enorma, rikliga såpbubblor som genom färgglada kostymer och tillmötesgående figurer. Kupla Kopla skapar en engagerande och gemenskaplig stämning var som helst den uppträder och ger möjlighet att pröva på att göra såpbubblor och jättebubblor. 

kl. 15–18
Verkstaden Snörmålning och undervattensunder
I verkstaden undersöker man tillsammans havens djup och skapar egna undervattensunder med hjälp av snörmålning. Verkstaden lämpar sig för hela familjen. 

Välkommen med i Pienperheyhdistys verkstad om snörmålning och undervattensunder! Under verkstaden får deltagarna pröva på olika tekniker och kreativa idéer när de förverkligar undervattenslandskap. Snörmålning är ett intressant sätt att skapa bilder med hjälp av snöre och färg. Idén med snörmålning är fascinerande texturer och fantasifulla mönster som uppstår när man målar med snöre.

Plats: Verkstadsområdet i Nedre Malms park
Språk: finska

kl. 15–18
Malms marknad
Malms marknad samlar ihop de lokala aktörerna, organisationerna och tjänsteproducenterna till Nedre Malms park för att presentera sin verksamhet. 

Engagerande aktiviteter, lottdragningar, sysslor och eventuellt lite servering!  

Malms marknad är en del av evenemangssommaren i Malm och marknaden arrangeras såväl på Helsingforsdagen onsdagen 12.6 kl. 15–18 som på Konstens natt torsdagen 15.8 kl. 15–18.

kl. 15–16
Barockmusik: FiBO:s regionala musiker presenterar sig
Gör en musikresa till barockens stämningar. Den finska barockorkestern FiBo:s cellospelare Louna Hosia erbjuder en musikstund med barockmusik i Malm på Helsingforsdagen.

Louna Hosia från Helsingfors är cellospelare, gambist, stråkharpspelare och finsk mästare i sågspelning. Hosia är specialiserad på gammal musik och har urpremierat flera finländska nutida kompositörers verk. Hosias mångsidiga musikkarriär har lett till internationella konsertscener, som gästande stämledare i stadsorkestrar, som solospelare till förorterna i hens hemstad och som kammarmusiker på festivaler för olika konstgrenar. 

kl. 16–17
Mimmit
Även om det regnar på sommaren, har Mimmit solen med sig! Mimmits glada och fröjdefulla stycken skapar en somrig stämning hos såväl barn som vuxna.

Med hela familjens favoritband Mimmit blir sommaren inte tråkig. Du får sjunga, dansa, leka och teckna med. I konserten Aurinkoo hör man helt nya Mimmitlåter om naturen samt gamla Mimmithitter, för att inte glömma bort dansrytmerna. 

kl. 18–19
Stig
Stig gör publiken vild på Malms sommarscen på Helsingforsdagen! 

STIG, som har vunnit flera guld- och platinumsinglar under årens lopp, har gett finländarna många bestående hittar, till exempel “Puumaa mä metsästän” och “Original gigolo (feat. Teflon Brothers)”. Albumet STIG från år 2015 innehöll jättehitten “Roy Orbison” som var årets nionde mest spelade stycke på Finlands radiokanaler. På hösten 2020 var STIG med om Fyrans populära program Vain Elämää, där hen bland annat förtjuste med sin fenomenalt populära hitt “Kuningaskobra”.

 

kl. 20–22
touko
touko är ett pop/jazzband med fem medlemmar som själv skriver och producerar låtar med vackert lyriska sångtexter och en känslig men lekfull stämning.

toukos musik förskönar middagen under Malms himmel.

Helka Ruusumetsä – sång
Laura Valldén – piano, bakgrundssång
Lisa Korkman – cello, bakgrundssång
Leo Ash – trummor
Amos Bonsdorff – saxofon

Längd: 2 x 40min.

kl. 20–22
Middag under Malms himmel
Middag under Malms himmel bjuder invånarna i området in att äta vid ett gemensamt middagsbord i den vackra Nedre Malms park. Det långa middagsbordet dukas åt ett hundra personer som har bokat sin plats på förhand. 

Bjud alltså in dina vänner och packa med dig maten, dryckerna och kärlen – onsdagen den 12 juni skålar vi tillsammans för vårt kära Helsingfors!

Deltagande är avgiftsfritt. Om ni kommer i en grupp, kan ni boka platserna för hela gruppen i en anmälning (max. 10 personer). Platsen i Middag under himmelen-evenemanget bokas på adressen: https://forms.office.com/e/znRrHm1RPj

Anmälningen börjar måndagen den 20 maj kl. 12.00 och stängs genast när platserna har fyllts. Det finns ett begränsat antal av bordsplatser, men om de blir fyllda kan man komma och ha en picknick på gräsmattan i Nedre Malms park.

Under middagen spelar bandet touko, vars jazzliknande tongångar tackar den fina dagen. Du är varmt välkommen till det gemensamma middagsbordet!

Kategorier

Dans, teater och film, För barn, Formgivning och workshoppar, Idrott, motion och välbefinnande, Klassiker, Mat, Musik, Natur och miljö

Information om evenemang

 • Tid:

  • 11:00–22:00

 • Arrangör:

  Malmitalo

 • Adress:

  Nedre Malms evenemangspark
  Ala-Malmin puisto, Helsinki, Suomi
  00700 Helsinki

 • Tillgänglighet:

  Evenemanget är tillgängligt med rullstol.

  Det finns en tillgänglig toalett på evenemangsplatsen.

Du kanske är intresserad