Helsinki-päivä Malmilla: Stig, Mimmit ja muuta ihanaa kesäohjelmaa

Kuva: Iida Liimatainen

Tapahtuman esittely

Helsinki-päivä Malmilla kutsuu sinut unohtumattomiin synttärikarkeloihin Malmitalon vehreällä takapihalla. Tunnelmaa värittävät saippuakuplat, taide ja mitä siisteimmät keikat: Stig, Mimmit, Finlanders ja touko. Luvassa myös Malmimarkkinat, taidetyöpajoja, yhteistä liikuntaa, Unelmien lavatanssit ja paljon muuta. Vapaa pääsy!

Rakkaan kaupunkimme syntymäpäivä alkaa Malmilla taidetyöpajojen merkeissä. Unelmien lavatanssit kutsuvat sinut tanssimaan tanssibändien aatelistoon kuuluvan Finlandersin tahtiin. Puistossa voit samanaikaisesti tutustua kierrätykseen, maalata naruin, saada tanssiopetusta ja kokeilla useita eri liikuntamuotoja, hetkittäin myös barokkimusiikin tahtiin.

Lisäksi pääset tutustumaan paikallisiin toimijoihin ja osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin Malmimarkkinoilla. Ja vaikka sataisi, koko perheen suosikkiyhtye Mimmit tuo auringon mukanaan. Päivän huipentaa suosikkiartisti Stigin keikka.

Eikä siinä vielä kaikki! Illallinen Malmin taivaan alla kutsuu alueen asukkaat syömään yhteisen ruokapöydän ääreen. Illallispöytä katetaan sadalle paikkansa ennakkoon varanneelle, mutta kaikki ovat tervetulleita liittymään mukaan viltein ja omilla piknikeillään. Illallisen ohella tunnelmaa nostattaa pop/jazz-yhtye touko, jonka soinnut huikkaavat huikealle päivälle kiitoksensa. Tule mukaan kruunaamaan upea kesäpäivä kanssamme!

 OHJELMA:

 Klo 11–16

Taiteen Sulattamon taidepiste

Taiteen Sulattamon kaikille avoimella taidepisteellä voit pysähtyä toteuttamaan oman tunnevärimaisemasi ja kohtaamaan Taiteen Sulattamon väkeä. Tarvittavat materiaalit löytyvät taidepisteeltä, eikä toimintaan osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. 

Taiteen Sulattamo on Malmilla sijaitseva valtakunnallinen taide- ja mielenterveysjärjestö, joka tuottaa maksutonta taidetoimintaa ja kehittämishankkeita mielenterveyden tueksi. Kouluttamme myös kokemusasiantuntijoita ja vertaisohjaajia soveltavan taiteen keinoin.

 

Klo 12–15

Unelmien Lavatanssit

Helsinki-päivän kunniaksi Ala-Malmin puistossa tampataan, tanssitaan, jumpataan ja opitaan uusia liikkeitä! Unelmien lavatansseja rytmittää yksi suomalaisen tanssimusiikin suosituimmista bändeistä: Finlanders! Paikan päältä saat myös lempeitä liikuntavinkkejä ja kuntotestausta. 

Tervetuloa Unelmien lavatansseihin vehreään Ala-Malmin puistoon, jossa legendaarinen Finlanders laittaa lantiot liikkeelle! Tanssibändien aatelistoon kuuluva Finlanders viettää jo 40-vuotisjuhlavuottaan. Finlandersissa soittavat ja laulavat Aarne Hartelin, Pasi Ketola, Juha Kangassalo, Juho Jokio ja Mika Heinonen.

Paikan päältä saat myös lempeitä liikuntavinkkejä ja kuntotestausta. Unelmien lavatanssien lisäksi ohjelmassa on myös tanssiopetusta, asahi-terveysliikuntaa ja tasapainorata. Paikalla voi myös mittauttaa oman puristusvoimansa.

Viihtyisä Ala-Malmin puisto sijaitsee Malmitalon vehreällä takapihalla, jota koristavat muun muassa paviljonki, koristeallas suihkulähteineen, kaareen istutetut lehmukset ja monet ryhmäruusulajikkeet. 

Unelmien lavatanssien tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

 

 Klo 13–15
Okko-oravan kierrätyskarkelot

Varustamon järjestämässä Okko-oravan leikkimielisissä kierrätyskarkeloissa pohditaan ympäristöteemoja. 

Tiedätkö mihin laatikkoon styroksi kuuluu, entä rikkoutunut maljakko? Oletko pohtinut, miten sinä voit olla mukana suojelemassa lähiluontoa ja ympäristöäsi? Entä miten voisit kierrättää hyvää? Näitä pohditaan yhdessä hauskojen kisojen ja tietokilpailujen lomassa. Luvassa palkintoja.

Paikka: Ala-Malmin puiston työpaja-alue

Soveltuu lapsille. Ohjaus suomeksi.

 

 Klo 14–17
Kupla Kopla

Tehdään yhdessä pieniä ja suuria saippuakuplia! Kuplakopla luo maagista ja leikkisää tunnelmaa sekä lapsille että aikuisille. 

Kupla Kopla on performanssiryhmä, joka koostuu ammattiesiintyjistä ja tanssijoista eri puolilta Suomea. Kupla Koplan ensisijainen tarkoitus on tuoda ihmisille iloa sekä jättimäisten ja runsautta henkivien saippuakuplien, että värikkäiden asujen ja kohdattavien hahmojen kautta. Kuplakopla luo osallistavaa ja yhteisöllistä tunnelmaa missä tahansa liikkuukin ja antaa mahdollisuuden kokeilla saippuakuplien ja jättikuplien tekemistä. 

 

 Klo 15–18
Narumaalausta ja vedenalaisia ihmeitä -työpaja

Koko perheelle sopivassa työpajassa tutkitaan yhdessä meren syvyyksiä ja luodaan omia vedenalaisia ihmeitä narumaalauksen keinoin. 

Tervetuloa mukaan pienperheyhdistyksen järjestämään narumaalaukseen ja vedenalaisiin ihmeisiin keskittyvään työpajaan! Työpajan aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia tekniikoita ja luovia ideoita merenalaisia maisemia toteuttaessaan. Narumaalaus on mielenkiintoinen tapa luoda kuvia narua ja maalia hyödyntämällä. Narumaalauksen isoin juttu on kiehtovat tekstuurit ja mielikuvitukselliset kuviot, joita narulla maalatessa saadaan aikaan.

Paikka: Ala-Malmin puiston työpaja-alue
Kieli: suomi

 

 Klo 15–18
Malmimarkkinat

Malmimarkkinat kokoaa paikalliset toimijat, järjestöt ja palveluntarjoajat yhteen Ala-Malmin puistoon esittelemään toimintaansa

Osallistavaa tekemistä, arvontoja, puuhaa ja mahdollisesti pienimuotoista tarjoilua!  

Malmimarkkinat nähdään osana Malmin tapahtumakesää ja markkinat järjestetään sekä Helsinki-päivänä keskiviikkona 12.6. klo 15–18 että Taiteiden yönä torstaina 15.8. klo 15–18.

 

 Klo 15–16
Barokkimusiikkia: FiBOn aluemuusikko esiintyy

Matkusta musiikillisesti barokin ajan tunnelmiin. Suomalaisen barokkiorkesteri FiBon sellisti Louna Hosia tarjoilee musiikkihetken barokkimusiikin äärellä Malmilla Helsinki-päivänä.

Louna Hosia on helsinkiläinen sellisti, gambisti, jouhikonsoittaja ja sahansoiton suomenmestari. Hosia on erikoistunut vanhaan musiikkiin sekä kantaesittänyt runsaasti suomalaisten nykysäveltäjien teoksia. Hosian laaja-alainen muusikkous on vienyt hänet kansainvälisille konserttilavoille, vierailevaksi äänenjohtajaksi kaupunginorkestereihin, soolosoittajaksi kotikaupunkinsa lähiöihin ja kamarimuusikoksi eri taiteenalojen festivaaleille. 

 

 Klo 16–17
Mimmit

Vaikka kesällä sataisi, Mimmit tuovat auringon mukanaan! Mimmien iloa ja riemua pursuavat kappaleet saavat lapset ja aikuiset kesäiseen tunnelmaan.

Koko perheen suosikkiyhtyeen Mimmien kanssa kesästä ei tule tylsää, pääset mukaan laulamaan, tanssimaan, leikkimään ja viittomaan. Aurinkoo-konsertissa kuullaan ihan uusia luonnosta kertovia Mimmit-lauluja sekä vanhoja Mimmit-hittibiisejä, tanssittavia rytmejä unohtamatta. 

 

Klo 18–19
Stig

Helsinki-päivänä Malmin kesälavalla villitsee Stig! 

Lukuisia kulta- ja platinasinglejä vuosien varrella julkaissut STIG on tarjonnut suomalaisille useita kestohittejä, kuten esimerkiksi “Puumaa mä metsästän” ja “Original gigolo (feat. Teflon Brothers)”. Vuonna 2015 julkaistu albumi “STIG” sisälsi jättihitin “Roy Orbison”, joka oli sen vuoden yhdeksänneksi soitetuin kappale Suomen radioissa. Syksyllä 2020 STIG oli mukana Nelosen huippusuositussa Vain Elämää -ohjelmassa, jossa hän ihastutti muun muassa ilmiömäisen suosion saavuttaneella “Kuningaskobra”-hitillään.

 

 Klo 20–22
touko

”touko” on viisihenkinen pop/jazz -bändi, jonka itse kirjoittamat ja tuottamat kappaleet tunnetaan kauniista runomaisista sanoista ja herkästä, mutta leikkisästä tunnelmasta.

toukon musiikki siivittää Illallista Malmin taivaan alla.

Helka Ruusumetsä – laulu
Laura Valldén – piano, taustalaulu
Lisa Korkman – sello, taustalaulu
Leo Ash – rummut
Amos Bonsdorff – saksofoni

Kesto: 2 x 40min

 

 Klo 20–22
Illallinen Malmin taivaan alla

Illallinen Malmin taivaan alla kutsuu alueen asukkaat syömään yhteisen ruokapöydän ääreen Ala-Malmin puiston kauneuteen. Pitkä illallispöytä katetaan sadalle paikkansa ennakkoon varanneelle. 

Kutsu siis mukaan ystäväsi ja pakkaa mukaasi ruoat, juomat ja astiat – keskiviikkona 12.6. kippistetään yhdessä rakkaalle Helsingille!

Osallistuminen on maksutonta. Mikäli tulette porukalla, voitte varata yhdellä ilmoittautumisella paikat koko seurueelle (max. 10 henkilöä). Illallinen taivaan alla –tapahtumaan varataan paikka osoitteessa: https://forms.office.com/e/znRrHm1RPj

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.5. klo 12.00 ja sulkeutuu heti paikkamäärän täytyttyä. Pöytäpaikkoja on rajallisesti, mutta niiden täyttyessä piknikiä voi tulla viettämään Ala-Malmin puiston nurmikoille.

Illallisen lomassa esiintyy touko-yhtye, jonka jazzahtavat soinnut huikkaavat huikealle päivälle kiitoksensa. Olet lämpimästi tervetullut yhteisen illallispöydän ääreen!

Kategoriat

Klassikot, Lapsille, Liikunta ja hyvä olo, Luonto ja ympäristö, Muotoilu ja työpajat, Musiikki, Ruoka, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 11:00–22:00

 • Järjestäjä:

  Malmitalo

 • Osoite:

  Ala-Malmin puisto
  Ala-Malmin puisto, Helsinki, Suomi
  00700 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

Sinua saattaa kiinnostaa