Helsinki-päivä Sitratorilla

Kuva: Kalle Lehto

Tapahtuman esittely

Kokoonnutaan yhteen Sitratorille juhlimaan kotikaupunkiamme! Race Horse Companyn sirkustaiteilijat keikkuvat kuolemanpyörässä, mutta me muut voimme nauttia omakehusta, hattarasta, pianomusiikista ja käsillä tekemisestä ilman huolen häivää. Tapahtumassa juhlistetaan myös Sitratorin uutta ilmettä – kannelmäkeläisten ideoimia ja Helsinki Urban Artin toteuttamia tuoreita muraaleja. 

Tapahtuman juontaa Juha Pekka Tapani Heikkinen. 

OHJELMA

Klo 15 Muraalimaalausten avajaiset
Tilaisuuden avaa apulaispormestari Paavo Arhinmäki. Taiteilija Anetta Lukjanova ja Helsinki Urban Art esittäytyvät.

Klo 15–17 Fillaripianisti viihdyttää
Pianisti Aarno Paakkarin repertuaariin kuuluu jazzia, stride-pianoa ja rhytm&bluesia. Soittamisen ohella hän myös polkee ja ohjaa liikkuvaa instrumenttiaan, Fillaripianoa. 

Klo 15–18 Omakehupaja
Mitä taitoja Kannelmäestä löytyy? Ehkä olet kuullut olevasi taitava liikkumaan luonnossa tai huomannut miten helppo sinun on tutustua uusiin ihmisiin? D-asema Kannelmäen Omakehupajassa tunnistetaan ja kehutaan omia taitoja ja vahvuuksia ohjattujen harjoitusten avulla. 

Klo 15–18 Kassityöpaja
Haluatko leimautua ympäristöösi? Tule ja painata sapluunalla osa tuoretta muraalia kangaskassiin Helsinki Urban Artin työpajassa. 

Klo 16.00 222 Wrong Movements
Esityspaikka vahvistuu lähempänä tapahtumaa

Klo 16.30–19.30 Tulkintoja Liekeissä -näyttelystä työpaja
Kanneltalon galleriassa on esillä näyttely Nuori Taide Nyt 2024 Liekeissä, johon pääsee syventymään Helsinki-päivän työpajassa. 15–25-vuotiaiden nuorten yhteisnäyttelyssä on esillä maalauksia, videoita, valokuvia ja veistoksia. Näyttelyn järjestää Helsingin Nuorisopalvelut. 

Klo 17 & 19 Race Horse Company: Spinsane – Kuolemanpyörä
Spinsane on sirkustaiteilijan oravanpyörä, jossa pyöritään järjettömyyden ympärillä ja järjen rajamailla. Omintakeisella huumorilla ja näyttävällä kuolemanpyöräakrobatialla Spinsane lämmittää kaikenikäisten mieltä.

Kuolemanpyörän pyöriessä jokainen voi hetkeksi unohtaa oman oravanpyöränsä ja keskittyä jännittämään sirkustaiteilijan arkea tai tulla itse kokeilemaan, jos uskaltaa.

Kesto noin 30 min.

Esiintyjät:
Hannu Abonce
Sylvain Briani-Collin
Anniina Tuokkola

Yhteistyössä Helsingin tapahtumasäätiön kanssa.

Kategoriat

Klassikot, Lapsille, Muotoilu ja työpajat, Musiikki, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 15:00–19:30

 • Järjestäjä:

  Kanneltalo

 • Osoite:

  Kanneltalo / Sitratori
  Sitratori
  00420 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

Sinua saattaa kiinnostaa