Helsinki-päivä Maunula-talon aukiolla

Kuva: Antti Kokkola

Tapahtuman esittely

Maunula-talon Helsinki-päivä on nykykansanmusiikin juhlaa!

Kansainvälistä menestystä niittänyt kanteleartisti Maija Kauhanen tuo aukiolle yhden hengen orkesterin, joka tulkitsee väkevissä teksteissään eri-ikäisten naisten kohtaloita. Illan avaa laulaja-lauluntekijä ja jouhikon soittaja Minsku Tammela yhtyeineen.

Aikataulu:
Klo 18 Minsku Tammela
Klo 19.30 Maija Kauhanen

Maija Kauhanen
Kansanmuusikko, laulaja-lauluntekijä ja kanteleartisti Maija Kauhanen on räjähtävän voimakas ja monipuolisen taitava yhden naisen orkesteri, joka on lyhyessä ajassa luonut komean kansainvälisen uran kanteleella, laululla, erityisellä rytmisoitinkokoelmallaan sekä väkevillä teksteillä elämästä. Maija voitti vuonna 2023 arvostetun Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon.

Vuonna 2024 Maija kiertää pohjoismaita ja kotimaassa Maija nähdään muun muassa Provinssissa, Haapavedellä, Maailma Kylässä, Helsingin juhlaviikolla ja Helsinki-päivänä Maunula-talossa.

Tärkeässä osassa Maija Kauhasen vahvojen tulkintojen taustalla ovat laulujen tarinat ja sanat, joissa usein teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat ihmissuhteiden haasteista, kotiväkivallasta ja peloista, mutta myös ilosta ja toivosta sekä rohkeudesta mennä asioita kohti.

Minsku Tammela – Valkoinen hevonen -konsertti
Pitkän linjan muusikko, laulaja-lauluntekijä ja jouhikon soittaja Minsku Tammela on tuttu useista kansamusiikkiyhtyeistään kuten Etnogaalassa palkitusta Juurakosta. Hänen tarinansa ja sävellyksensä ammentavat pohjoismaisen kansanmusiikin, laulelman ja bluesin maailmoista. Tammelan pitkään odotettu esikoissooloalbumi Valkoinen hevonen julkaistiin Kuohu Records -levymerkillä (2023) ja se sai hyvät arviot mm. Helsingin Sanomissa. Levyn vahvoja teemoja ovat luontosuhde, naistekijöiden työ sekä Tammelan sukulaisten myyttiset tarinat pohjoisesta Kelontekemän kylästä. Valkoinen hevonen -konsertissa kuullaan luomoava kokonaisuus ennakkoluulotonta, raikasta ja lokeroimatonta musiikkia, joka puhuttelee tarinoillaan.

Esiintyjät:
Minsku Tammela – laulu, piano, jouhikko, perkussiot
Laura Kaartinen – piano, perkussiot, taustalaulu
Eija Kankaanranta – kanteleet, perkussiot
Anna Wiksten – perkussiot, taustalaulu
Kaisa Saarikorpi – basso, perkussiot, taustalaulu
Emma Raunio – livesamplet, taustalaulu

Yhteistyössä Helsingin tapahtumasäätiön kanssa.

Kategoriat

Klassikot, Musiikki

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 18:00–20:30

 • Järjestäjä:

  Maunula-talo

 • Osoite:

  Maunula-talo
  Metsäpurontie 4
  00630 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

Sinua saattaa kiinnostaa