Ai within Art

Kuva: Nicolas Dolenc

Tapahtuman esittely

Miten arvosaatekoälyn tekemää taidetta verrattuna ihmisen luomaan taiteeseen? Tunnistaako ihminen eron tekoälyn ja ihmisen luoman, ja onko sillä edes väliä? Ja miten näkemyksesi eroavat muiden mielipiteistä? Näitä kysymyksiä tutkitaan nuorten taiteilijoiden Yuzu Nakamura, Mathilda Hahn ja Nicolas Dolencin näyttelyssä “AI within Art”, joka on maksuttomasti auki yleisölle Helsinki-päivänä 12.6.2024.

Tutustu luovuuden ja teknologian risteyskohtaan ”Tekoäly taiteessa” -tapahtumassa, jonka taustalla on kansainvälinen taiteilijakolmikko Yuzu, Mathilda ja Nicolas. Näyttelyn toivotaan ruokkivan keskustelua taiteen  tilasta tekoälyn aikakaudella. Tapahtuma pyrkii haastamaan ennakkokäsityksiä ja herättämään keskustelua tekoälyn luoman taiteen arvostuksesta ja arvostamisesta verrattuna perinteisiin, ihmisen luomiin taideteoksiin. Näyttely järjestetään 11.–12. kesäkuuta.

Tapahtuma on muotoilijaopiskelijoiden Yuzu ja Mathilda sekä tapahtumatuottaja Nicolaksen ideoima. Yuzu ja Mathilda opiskelevat muotoilua Aalto-yliopiston muotoilun kandi ohjelmassa. Nicolas taas tunnetaan muassa Slushin ja Tikkurila-festivaalin vastaavana tuottajana. Tapahtumassa on esillä painettuja julisteita taiteesta, jotka on hankittu taidegalleriaalustalla Artmussa esiintyviltä taiteilijoilta, sekä järjestäjien luomia painettuja julisteita, jotka pyrkivät jäljittelemään ihmisen tekemää taidetta. Osallistujat voivat arvata kumpi on kumpi ja verrata tuloksiaan tapahtuman muihin kävijöihin.

Nicolaksen painettu runokokoelma ”Vastauksia rakkauteen, elämään ja johtajuuteen tekoälyn ohjaamassa maailmassa” julkaistaan samaan aikaan näyttelyn kanssa. Kokoelma tutkii teemoja, jotka ovat läheisesti yhteydessä tapahtuman teemoihin tarjoten uudenlaisen näkökulman tekoälyn vaikutuksista kulttuurissamme ja henkilökohtaisessa elämässämme.

”Toivomme näyttelymme herättävän keskustelua omista ennakkoasenteistamme tekoälyn puolesta ja vastaan taiteessa. Odotamme myös mielenkiintoisia keskusteluita näyttelykävijöiden kanssa. Haluamme samalla juhlistaa rakastamaamme kaupunkia!” sanoo Nicolas Dolenc.

Ennen tapahtumaa teemme suoria haastatteluja monien aiheesta keskustelevien jännittävien henkilöiden kanssa, kuten Roope Rainiston, Varjon CDO:n ja tekoälytaiteilijan, jota edustaa maailman arvokkain NFT-taidesalkku, sekä Mikko Alasaarela ajatusjohtaja ja sarjayrittäjä tekoälyn parissa. Rekisteröidy tästä, jotta et jää paitsi ennen tapahtumaa ja sen aikana!

Rekisteröitymislinkki: https://lu.ma/aiwithinart-exhibition

Meihin voi olla yhteydessä sähköpostitse hello@aiwithinart.com. Lisätietoja tapahtumasta löydät verkkosivuiltamme www.aiwithinart.com.

Tiktok: @aiwithinart Instagram: @aiwithinart Facebook: AI within Art Linkedin: AI Within Art

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 10:00–20:00

 • Järjestäjä:

  RadicL Consulting Oy

 • Osoite:

  Magito, Suvilahti
  Kaasutehtaankatu 1
  00540 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa ei ole esteetöntä WC:tä.

  Tila on katutasolla.

 • Esityskieli:

  Englanti

Sinua saattaa kiinnostaa