Ai within Art

Bild: Nicolas Dolenc

Introduktion till evenemang

Hur värderar vi konst gjord av AI jämfört med konst skapad av människor? Kan man se skillnad, och är det nödvändigt? Och hur skiljer sig dina åsikter från andras? Det är frågor som den unga konstnärstrion Yuzy Nakamura, Mathilda Hahn och Nicolas Dolenc utforskar i sin utställning ”AI inom konst” som äger rum på Helsingforsdagen den 12 juni 2024.

Utställningen ska väcka en dialog om konstlandskapet i den artificiella intelligensens tidevarv. Verken syftar till att utmana uppfattningar och väcka debatt om värdering och uppskattning av konst skapad av AI jämfört med traditionella människoskapade konstverk. Det är gratis att delta och öppet för allmänheten den 12 juni som en del av Helsingforsdagens program.

Evenemanget är skapat av Yuzu och Mathilda, båda designstudenter vid Aalto University School of Design, tillsammans med den rutinerade eventproducenten Nicolas, känd för sitt arbete med högprofilerade projekt som Slush och Tikkurila-festivalen. Evenemanget kommer att innehålla tryckta affischer med konst från konstnärer som visas på konstgalleriplattformen Artmu och tryckta affischer skapade av arrangörerna som syftar till att efterlikna konstgjord konst. Deltagarna kommer att kunna gissa vilken som är vilken och jämföra sina resultat med de andra besökarna till evenemanget.

Nicolas tryckta diktsamling, ”Answers to Love, Life, and Leadership in an AI-driven World”, kommer att publiceras i samband med utställningen. Den här samlingen utforskar teman som är nära anpassade till evenemanget och ger ett litterärt perspektiv på implikationerna av AI i våra kulturella och personliga liv.

”Vi är glada över att skapa denna tankeväckande upplevelse och hoppas kunna samla en publik som är lika ivriga som vi att utforska våra fördomar mot och för AI inom konst. Möjligheten att diskutera detta ämne med gäster före och på utställningen är spännande för oss. Glöm inte att fira staden vi älskar på resan!” säger producenten av utställningen, Nicolas Dolenc.

Inför evenemanget gör vi liveintervjuer med många spännande personer som diskuterar ämnet, som Roope Rainisto, Varjos CDO och AI-konstnären representerad av den mest värdefulla NFT-konstportföljen i världen, och Mikko Alasaarela, en tankeledare och serieentreprenör inom AI. Anmäl dig här så att du inte missar ett slag före och under eventet!

Registrerings länk: https://lu.ma/aiwithinart-exhibition

Maila oss på hello@aiwithinart.com för att boka din plats. För mer information om evenemanget, besök vår hemsida www.aiwithinart.com.

Tiktok: @aiwithinart Instagram: @aiwithinart Facebook: AI within Art Linkedin: AI Within Art

Kategorier

Öppna hus, rundvisningar och utställningar

Information om evenemang

 • Tid:

  • 10:00–20:00

 • Arrangör:

  RadicL Consulting Oy

 • Adress:

  Magito, Suvilahti
  Kaasutehtaankatu 1
  00540 Helsinki

 • Tillgänglighet:

  Evenemanget är tillgängligt med rullstol.

  Det finns inte en tillgänglig toalett på evenemangsplatsen.

 • Evenemangets språk:

  Engelska

Du kanske är intresserad