Helsingforsdagen i Nordhuset

Bild: Andre Pozusis

Introduktion till evenemang

Onsdagen 12 juni kl. 10–19 firas Nordhusets Helsingforsdag på Nortorget!
På Nordsjö glada torg samlar såväl små och stora stadsbor som njuter av den fartfyllda musiken och den otroliga stämningen! Du kan också delta i Vuotalos Helsingforsdag från din soffa eller terrass kl. 18.00, då Arpas show sänds på Helsingforsdagens Instagram Live.

Program:

Hela dagen: Lokala aktörer och föreningar presenterar sin verksamhet.

Kl. 10 och 12
Jo’s Punch & Judy Show – Dockteater på engelska
Ett spännande skådespel för små och stora barn! Autentisk engelsk handdockteater med den historiskt kända Mr. Punch och hans traditionella vänner i en galen clowndrama!  En fartfylld interaktiv komediakt på scenen. Ideal för familjer och barn mellan 3 och 11 eller äldre

Kl. 14 – Mimi och Kuku
Musiker Mimi och det lustiga clownlejonet Kuku är bekanta figurer från tv. I Mimis och Kukus idrottsliga och underhållande föreställning får barnet uppleva glädjen av att lyckas och inse. Varje barn får vara hjälten i föreställningen på sitt eget sätt. De interaktiva föreställningarna har särskilt planerats att stärka en liten människas självkänsla samt känslo- och kompiskunskaper. Föreställningen har en glad fartfylld stämning, mycket dans, uppgifter, dockteater samt trollkonst. Föreställningen lämpar sig för alla åldrar!

Kl. 16 – Drömmarnas Helsingfors med Tomi Pulkkinen
Kom och njut av nya sånger som har skapats av helsingforsbor i sångverkstäder under ledning av artist Tomi Pulkkinen!

Tomi Pulkkinen har under den gångna våren hållit sångverkstäder i östra Helsingfors. Utgångspunkten för sångerna har varit i deltagarnas favoritställen, men fantasin har flödat fritt, utan gränser. Verkstädernas deltagare har varit av olika åldrar; kreativiteten förenar oss alla, också oavsett språklig eller kulturell bakgrund! Nu uppträder Tomi med de sånger som skapats under verkstäderna, kom med, lyssna och sjung med!

Tomi Pulkkinen är bl.a. känd som Finlands första månadsavlönade bibliotekstrubadur, men nuförtiden arbetar han som fri låtskrivare, uppträdare och författare. Han har blivit prisbelönt som Årets brobyggare för sitt kulturarbete över språkgränsen. Tomi Pulkkinen är FM från Helsingfors universitet med inhemsk litteratur som huvudämne.

Evenemanget är på svenska.

Kl. 18 – Arppa
Arppa och hens band är kända för sina energiska gigs som baserar sig på inspiration. Arppa är ett av toppnamnen i dagens indie i Finland. Arppas förtjusande musik är tidlös och texterna är som levande bilder. De insiktsfulla, uppriktiga och skarpsynt beskrivna stämningarna varierar mellan Yxpila i Karleby, det nattliga Helsingfors i Laila Kinnunens sällskap och en hemlig krog i juni 1958.

I Arppas band medverkar musikerna Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä och Okko Saastamoinen.

Kategorier

För barn, Klassiker, Musik

Information om evenemang

 • Tid:

  • 10:00–19:00

 • Arrangör:

  Vuotalo

 • Adress:

  Nordhuset
  Mosaiikkitori 2
  00980 Helsinki

 • Tillgänglighet:

  Evenemanget är tillgängligt med rullstol.

  Det finns en tillgänglig toalett på evenemangsplatsen.

Du kanske är intresserad