Taidehistorialliset kävelykierrokset: Yliopiston päärakennus

Kuva: Linda Tammisto, Helsingin yliopisto

Tapahtuman esittely

Taidehistoriallinen kävelykierros tutustuttaa kävijät Helsingin yliopiston päärakennuksen arkkitehtuuriin ja historiaan taidehistorian opiskelijan johdolla.

Tutustumme ensin päärakennuksen vanhaan puoleen, vuonna 1832 valmistuneeseen Carl Ludvig Engelin suunnittelemaan uusklassismia edustavaan rakennusosaan. Sieltä jatkamme vuonna 1937 valmistuneelle uudelle puolelle, jonka ulkopuoli noudattelee Engelin tyyliä, mutta sisäpuolesta arkkitehti J.S Sirén teki enemmän oman näköisensä hyödyntämällä klassismin ja funktionalismin muotokieltä.

Lähtö Senaatintorilta Aleksanteri II:n patsaalta, kokoontuminen patsaan lähimpänä yliopiston päärakennusta olevalla puolella.

 

Lisätietoja esteettömyydestä:

Senaatintorilla ja sen ympäristössä katukiveys voi olla epätasaista. Yliopiston päärakennuksen vanhalle puolelle pääsee esteettömästi sisään kiertämällä Yliopistonkadun puolelta sisäpihalta. Rakennuksen uudella puolella on esteetön sisäänkäynti Fabianinkadulla. Rakennuksessa on käytössä hissi, mutta osassa hisseistä on painavat, haitarityyppiset ovet.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 17:00–18:00

 • Järjestäjä:

  Taidehistorialliset kävelykierrokset

 • Osoite:

  Senaatintori, Aleksanteri II:n patsas
  Senaatintori, 00170 Helsinki, Suomi
  00170 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa