Ote teoksesta 222 Wrong Movements

Kuva: Tanja Ahola

Tapahtuman esittely

Väärien liikkeiden luonnoksia kahdeksalle ei-aivan-nuorelle tanssijalle.

Suomalaisen tanssin kentällä kääntyy uusi sivu. 50+Tanssikollektiivi astuu yleisön eteen ja tarjoaa Helsinki-päivän teoskatkelmassaan väärien liikkeiden iloa kahdeksan yli 50-vuotiaan tanssijan tulkitsemana.

Keväällä 2023 perustetun 50+Tanssikollektiivin ensimmäinen näyttämöteos on nimeltään 222 Wrong Movements ja sen ohjaa palkittu taiteilija ja teatteriohjaaja Pavel Semchenko. Teos saa kantaesityksensä Kanneltalon näyttämöllä syyskuussa.

Kuinka jokin menee väärin, toisin kuin joku ajatteli? Milloin sen piti tapahtua ja miten? Pitikö sen? 222 Wrong Movements avaa vaihtoehtoisia näkökulmia oikeiden ja väärien valintojen tekemiseen ja tulkitsemiseen.

Työryhmä:
Ohjaus: Pavel Semchenko
Koreografia ja tanssi: Pirkko Ahjo, Kaisa Hahl, Maikki Hauru, Marja Korhola, Kiki Molander, Anna Palmio, Tiina Salmi, Nina Viitamäki
Yhteistyössä: 50+Tanssikollektiivi, Nomadi ry, Kanneltalo

Pavel Semchenko on pitkänlinjan visuaalinen taiteilija, ohjaaja, näyttelijä, lavastus- ja graafinen suunnittelija sekä kuuluu pietarilaisen AKHE-teatterin perustajajäseniin. Semchenko kehittää sanatonta taiteellista ilmaisuaan lavasteiden, nukkien ja erilaisten liikkuvien näyttämöelementtien avulla. Suomessa hänet on palkittu Säde-palkinnolla videosuunnittelustaan Neuvostoihmisen loppu -teoksessa (2023). AKHE-teatteri on esiintynyt festivaaleilla ja näyttämöillä ympäri maailman.

50+Tanssikollektiivi on 50 vuoden iän saavuttaneiden tanssijoiden ryhmä. Taiteellisen toimintansa kautta kollektiivi avartaa tanssijoiden ammatillisia uranäkymiä ja pyrkii lisäämään yhteistyötä eri ikäpolvien ja taiteenalojen välillä. Keväällä 2023 perustettu 50+Tanssikollektiivi toimii tanssiyhteisö Nomadi ry:n alla, joka hallinnoi myös Alpo Aaltokoski Companyn toimintaa.

 

Lisätietoja esteettömyydestä:

https://www.kanneltalo.fi/yhteystiedot#Saavutettavuus

Kategoriat

Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 16:00–16:15

 • Järjestäjä:

  50+Tanssikollektiivi (Nomadi ry)

 • Osoite:

  Kanneltalo
  Klaneettitie 5
  00420 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Ei määritelty

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa