Calamari Union

Tapahtuman esittely

Ilmainen erikoisnäytös Cinema Orionissa Helsinki-päivän kunniaksi ke 12.6. klo 17.15!

Joukko Frank-nimisiä miehiä päättää lähteä ahtauden, tietämättömyyden ja nälän leimaamasta Kallion kaupunginosasta kohti eteläistä Eiraa, joka on kuuluisa tasaisista leveistä kaduistaan ja raikkaasta ilmastaan: ”Itkuvirsien aika on ohi. Lähdön aika on koittanut.”

Calamari Union edusti ohjaajansa mukaan ”halpatuotantoa” ja ”undergroundia” ja oli tarkoitettu ”huonoksi elokuvaksi”. ”Aion markkinoida sen niin: elokuva sisältää huonoja kohtauksia, pysykää kotona. Undergroundin henki on se ettei se yritä myydä.” (Aki Kaurismäki, Suomi 13/1984).

”Kaurismäen elokuva asettaa kyseenalaiseksi monia niistä asioista, joiden varassa yhteiskuntamme pyörii: työn ja kunnollisuuden protestanttisen moraalin, kaupan, pankkien ja liikenteen käytännön, avioliiton, tunteiden ja ajatusten sovinnaissäännöt.” (Sakari Toiviainen, Ilta-Sanomat 8.2., 2.3.1985)

”Kaurismäellä Helsinki on dokumentaarinen, mutta toisaalta se on yleinen, uusi painajaisten kaupunki -nimeä vailla-, joka toimii näiden koti-ikäväisten harhailujen sielunmaisemana.” (Velipekka Makkonen, Tiedonantaja 22.2.1985)

Näytöksen tekijävieraana on näyttelijä Markku Toikka.

Tapahtuman yhteydessä jaetaan Juhani Styrmanin laatimaa Calamari Union -kierrosopasta.

Lisätiedot: https://cinemaorion.fi/elokuvat/calamari-union/

Kategoriat

Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 17:15

 • Järjestäjä:

  Cinema Orion, Risto Jarva -seura

 • Osoite:

  Cinema Orion
  Eerikinkatu 15
  00100 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä pyörätuolilla.

  Tapahtumassa ei ole esteetöntä WC:tä.

Sinua saattaa kiinnostaa