OstariFestari, Helsinki-päivän ”klassikko”

Tapahtuman esittely

OstariFestari, koko perheen maksuton musiikkipainotteinen tapahtuma järjestetään Kontula-aukiolla sekä nuorison toimintakeskus Luupissa.

 

Ohjelma Kontula-aukiolla: 

Maria Baric Company: lapsille, perheille, nuorille ja maahanmuuttajille suunnattua ohjelmaa, jonka pääpainotus on osallisuutta ja yhteisöllisyyttä vahvistavissa taiteellisissa sisällöissä. Jättinukketeatteria, työpajoja, marionettiteatterin taikamaailmaa, nukketeatteria, temppuilua.

Todellisuuden Tutkimuskeskus, Helsingin malli -hanke: kuinka taide voi kohdata ihmisiä uusilla tavoilla ja löytää lisää sellaisia muotoja, jotka antavat merkitystä kokijalleen, ympäristölle ja taiteilijoille?

KAS Kontula Art School: katutaidetta ohjaajien opastamana, Heidi Hänninen.

Stadiluotsi Marjaana Jaranne Helsingin kaupungin osallisuusyksiköstä kertoo Oma Stadi -äänestyksessä läpi menneistä hankkeista Itä-Helsingissä.

Helsingin kaupungin osallisuusyksikön järjestämä tapahtuma Kontula-aukiolla,  jossa tarjolla jäätelöä.

Paikalla kaupungin asiantuntijoita, joiden kanssa kaupunkilaiset voivat keskustella Mellunkylän kaupunkisuunnitteluun rakentamiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

 

Musiikkiohjelma nuorison toimintakeskus Luupin salissa:

LivingRoom Stars
Lempeää, välillä surullista, usein iloista, yksinkertaista rokkia.

22-Pistepirkon Asko Keränen – kitara ja laulu
Jack’s Basket Roomin Joose Gröhn – rummut ja laulu

Dr. Helanderin & Third Ward
Tohtori Helanderin Blues trio lukeutuu alan suomalaiseen aateliin. Vastikään edeltäjänsä tavoin arvostelumenestykseksi osoittautuneen kakkosalbuminsa julkaisseen yhtyeen jäsenet omaavat kukin vuosikymmenten kokemuksen bluesin soittamisesta yhdessä ja erikseen. Bluesministeri Esa Kuloniemi (basso, kitara ja laulu) tunnetaan mm. Honey B & T – Bonesin perustajajäsenenä sekä 34-vuotisesta urastaan Yleisradion Blues dj:nä. Rumpali Leevi Leppänen on tuttu lukemattomista huippukokoonpanoista, studiomuusikkotyöstään ja rumpusoitto-oppikirjojen tekijänä. Dr. Helander, eli Ilkka Helander itse on yksi tämän hetken karismaattisimpia suomalaisia bluesartisteja, jonka karhea ääni, järeä olemus ja bluesin ytimeen poraava kitarointi ovat tehneet selvää jälkeä Suomessa ja maamme rajojen ulkopuolella.

Dr. Helander – kitara, laulu
Esa Kuloniemi – sähköbasso, slidekitara, laulu
Leevi Leppäsen – rummut, perkussiot ja laulu

3 Motion
Biisilistoilta löytyy muutamien omien tuotosten lisäksi mittava määrä isoja hittejä sekä kotimaasta että ulkomailta, jotka on sovitettu puoliakustisesti. Autiosaaresta J.Karjalaisen Sekaisin -biisin, Madonnasta Queeniin! Mainittakoon myös, että John Lennon ja Metallica on myös päässyt sovitusten kohteeksi. Kaikille siis jotakin!

Janko Latvala – kitara ja laulu
Sirpa Louko – basso ja laulu
Markus Ahlfors – rummut

Kategoriat

Klassikot, Muotoilu ja työpajat, Musiikki, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 09:00–20:00

 • Järjestäjä:

  KontuKeskus ry,

 • Osoite:

  Kontula-aukio, Kontulan nuorten toimintakeskus Luuppi,
  Ostostie 4
  00940 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Suomi, englanti

Sinua saattaa kiinnostaa