Helsinki-päivän puistojuhlat Lapinlahden Lähteellä

Tapahtuman esittely

Helsinki-päivänä 12.6. Lapinlahden vanhassa sairaalapuutarhassa vietetään jälleen puistojuhlaa, johon kutsumme kaikki helsinkiläiset juhlistamaan upeaa kaupunkiamme. Ohjelmassa puistokirppis, konsertteja ja työpajoja kaiken ikäisille. Iltapäivän aikana on myös mahdollisuus tutustua Lapinlahden kiehtovaan historiaan opastetuilla ilmaiskierroksilla.

Ohjelma:

Klo 14–20 Puistokirppis

Klo 14–18 opastettuja historiakierroksia ja Lapinlahden Lähteen toiminnan esittelyä tasatunnein. Viimeinen opastus alkaa klo 17. Tapaaminen päärakennuksen portilla. Kierrokselle mahtuu mukaan 20 hlöä.

 

15.30–16.15 Sibiry Konate – tanssiesitys ja tanssityöpaja.

Klo 16.30 Faso Kan
Faso Kan esittää Länsi-Afrikan rikkaasta musiikkiperinteestä ponnistavaa melodista ja vauhdikasta musiikkia, joka ei jätä yhtäkään yleisöä kylmäksi. Lavalla yhtye antaa soiton, tanssin ja laulun ilon näkyä. Faso Kanin esitys ei rajaa ketään ulkopuolelle ja se sopii kaiken ikäisille. Yhtyeen musiikki tarjoaa elävän esimerkin siitä, miten eri kulttuurit voivat kohdata ja toimia yhdessä onnistuneesti.

Klo 17.15 Puistoparkouria – tervetuloa kokeilemaan parkouria Lapinlahden puistossa! Tule tutustumaan parkourin monipuolisiin liikuntatyyleihin. Kokeilu sisältää 45 minuutin ohjatut tekniikkaharjoitukset, ja lopuksi on mahdollisuus jäädä vielä 15 minuutin yhteiseen jamitteluun.

Klo 18.00 Kissa
Kissa on kitaristi, laulaja ja biisintekijä Günter Kiviojan villi, röyhkeä ja pompöösi alter-ego. Se syntyi yhden henkilön tarpeesta purkaa se alkukantaisin, hauskin ja yksinkertaisin rock-energia, ja kuorruttaa se glitterillä sekä pop-koukuilla.

Klo 19.30 Svamptrip
Svamptrip yhtyeen albumin ”…and I saw myself” julkaisukeikka järjestetään osana Lapinlahden Helsinki-päivän ohjelmistoa. Yhtye on vuonna 2020 perustettu kotimainen trio, jonka ympärille rakentuu iso psykedeelinen äänimaailma keikasta riippuen mm. saksofonin, cellon, perkussioitten, syntetisaattorien, vieraslaulajien sekä live-visuaalien kanssa. Tässä eksistentiaalisessa avaruusmatkassa yhdistyy 70-luvun proge, kokeellinen improvisoitu musiikki ja psykedeelinen punkrock.

Lisätietoja esteettömyydestä:

Lapinlahden Lähde tekee paljon työtä sen eteen, että tiloihin olisi esteetön pääsy ja tarjolla selkeät ohjeistukset. Lapinlahti pyrkii olemaan mahdollisimman esteetön, mutta historiallinen miljöö ei kaikilta osilta ole täydellinen. Pyörätuolin käyttäjä voi tutustua esteettömyysoppaaseen, joka ohjeistaa kynnysten ylittämisessä ja antaa parhaat vinkit Lapinlahdelle saapumiseen. Tällä hetkellä päärakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, jossa sijaitsee muun muassa kahvila, Mental Museum, taidenäyttelytiloja ja inva-wc, on esteettömin pääsy. Katso opas: https://lapinlahdenlahde.fi/…/FI-Q-door-access-ramp…

Kun saavut paikalle, kysy apua – lapparilaiset auttavat mielellään! Voit myös soittaa numeroon: +358406494188 tai +358406494189.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Lapsille, Liikunta ja hyvä olo, Luonto ja ympäristö, Musiikki, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 14:00–21:00

 • Järjestäjä:

  Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry

 • Osoite:

  Lapinlahden Lähde
  Fahlanderin puistokuja 2
  00101 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

  Päärakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, jossa mm. kahvila, Mental Museum, taidenäyttelytiloja ja esteetön WC, on esteettömin pääsy.

 • Esityskieli:

  Suomi, ruotsi, englanti

Sinua saattaa kiinnostaa