Kulttuuri kasvattaa! – Helsinki-päivän tapahtumatärpit

Tervetuloa tutustumaan Kulttuuri kasvattaa! -sivustolle. Sivustolta löydät varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen sopivat materiaalit tehtävineen Helsingin päiväkoti-ikäisille luotuun toiminnalliseen kulttuurikokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla sujahdetaan lapsiryhmien kanssa erilaisten taide- ja kulttuuritapahtumien sekä -teemojen äärelle – tutkimaan, toteuttamaan ja osallistumaan!

Kulttuuri kasvattaa! tukee Helsingin varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmien arvoja ja tavoitteita sekä täydentää Helsingin kulttuuripolkua, tarjoten sen varrelle tietoja ja tehtävää. Lisäksi kokonaisuuden kestävyyskasvatukselliset sisällöt nivoutuvat osittain yksiin Kettu-mallin kanssa. Kulttuuri kasvattaa! -kokonaisuus tukee Helsingin kulttuurikasvatussuunnitelman ja kaupunkistrategian mukaisia periaatteita sekä tarjoaa yhdenvertaisia mahdollisuuksia kokea kulttuuria ympäri kaupunkia.

Tutustu tästä Helsinki-päivän Kulttuuri kasvattaa! -tapahtumatärppeihin:

Helsinki-päivä Annantalolla, klo 9–20
Monipuolista ohjelmaa koko päivän: Onnin orkesteri -konsertti, Grafiikan taikuri -työpaja, näyttelyopastuksia, Kesäkeitaan maalailua, Katutaidetoimisto ja paljon muuta. Katso koko ohjelma ja aikataulut täältä. 

OstariFestari, klo 9–20, Kontula-aukio
Lapsille suunnattua ohjelmaa, jonka painotus on osallisuutta ja yhteisöllisyyttä vahvistavissa taiteellisissa sisällöissä. Jättinukketeatteria, työpajoja, marionettiteatterin taikamaailmaa, nukketeatteria, temppuilua. Katso koko ohjelma ja aikataulut täältä. 

Nallesairaala Kaupunginteatterilla, klo 9.30–11
Tuo oma pehmolelusi terveystarkastukseen ja hoidettavaksi! Iltapäivällä klo 13.30 maksuton kulissikierros.

Beibit peinttaa klo 10–14,  Lauttasaari, Lahnalahden puisto
Työpajassa kaikki taaperoista kouluikäisiin voivat osallistua yhteisten katutaideteosten tekemiseen.

Tunnistetaan vahvuuksia ja tunteita Helsinki-päivänä! Klo 10–13, Walkers-kahvila Kampissa
Aseman Lasten Friends-tiimi järjestää mukavan ja maksuttoman muovailu- ja askarteluhetken, jossa voit tunnistaa omia vahvuuksia, muovailla helmimassasta voimahahmoja ja tehdä omia tunnemuistipelejä. 

Valopaja, klo 10–11 & 13–14, Leikkipuisto Linnunrata Suutarilassa
Valopajassa lapset pääsevät tekemään revontulimaisia varjoasetelmia. Aamupäivän työpaja alle 7–vuotiaille ja iltapäivän työpaja yli 7-vuotiaille. 

Jo’s Punch & Judy Show klo 10 & 12, Mimi ja Kuku klo 14, Vuotalo
Jo’s Punch & Judy Show tarjoilee aitoa englantilaista käsinukketeatteria (englanniksi). Mimin ja Kukun liikunnallisessa ja viihdyttävässä esityksessä puolestaan lapsi kokee onnistumisen ja oivaltamisen riemua.

Maalaiselämän muistot, klo 11–15, Laajasalon palvelutalo
Ylisukupolvisen tapahtuman keskiössä ovat maatilan tutut eläinvieraat ja niiden tuomat maalaiselämän muistot.

Helsinki-päivä Kustaankartanossa, klo 14–18
Alueella sirkuskoulu, paloauto ja 50-luvun ratikka, sekä erilaisia eläimiä, esiintyjiä ja monenlaista musiikkia. Katso koko ohjelma ja aikataulut täältä.

Aurinkonäytös, klo 13–15, Kaivopuiston tähtitorni
Katsotaan kaukoputkilla turvallisesti Auringon ilmiöitä, kuten auringonpilkkuja ja roihuja. Tornin henkilökunta auttaa havaitsemisessa ja kertoo Auringosta.

Sisselenpuiston Helsinki-päivä, klo 14–18
Luvassa mm. ponitalutusta, kesäpelejä, käsitöitä, HJK East temppuratoineen, Herttoniemen SPR, katuliituilua, kirjastoauto Marjaniemen VPK sekä Sarjakuvakeskuksen sarjakuvatyöpaja.

Kuva: Lauri Rotko