Aurinkoista Helsinki-päivää vietettiin iloisessa tunnelmassa – Helsinki-päivä kiittää 

Helsinki-päivää juhlittiin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä maanantaina 12. kesäkuuta lähes 170 maksuttoman tapahtuman voimin. Helsingin syntymäpäivä, laajasti koko kaupunkiin levittäytyvä tapahtuma, keräsi runsaasti yleisöä niin keskustan alueella kuin muuallakin Helsingissä toteutuneiden elämysten ja kokemusten äärelle.

Illallinen taivaan alla -tapahtuma kokosi noin 1 000 kaupunkilaista nostamaan maljan rakkaalle Helsingille. Yli 400 metriä pitkä pöytä kattoi pitkälti Pohjoisesplanadia, ja kaupunkillaiset kokoontuivat illastamaan eri kokoisissa seurueissa herkutellen omilla lempiruoillaan ja -juomillaan. 

Helsingin kaupungin kulttuurikeskukset tarjosivat laajan ohjelmakattauksen aamusta iltaan erilaiset ja eri-ikäiset kaupunkilaiset huomioiden. Maksuton ohjelma sisälsi esimerkiksi monimuotoista pajatoimintaa, taikuutta, pelejä, herkkuja, liikuntaa, teatteri- ja sirkusesityksiä sekä mittavan tarjonnan live-musiikkia, kun muun muassa Arja Koriseva, Yeboyah, F, Marion Rung ja Paleface nousivat eripuolille Helsinkiä pystytetyille esiintymislavoille. Espan lavalla nähtiin monimuotoinen joukko outsider-taiteen tekijöitä.

Pormestari Juhana Vartiainen isännöi kaupungintalolla aamukahvitilaisuutta, jossa tarjolla oli myös Helsinki-päivän tunnusherkuksi vakiintunutta raparperipiirakkaa. Aamukahveilta pormestari suuntasi onnittelemaan Helsinki-päivän vauvaa Naistenklinikalle. Stadin friiduksi valittiin toimittaja-tietokirjailija Seija Sartti ja Stadin kundiksi pianisti-säveltäjä Olli Ahvenlahti. Ansioituneet kaupunkilaiset palkittiin kaupungintalolla Helsinki-päivän mitaleilla ja palkinnoilla.

Olitko mukana Helsinki-päivän vietossa tänä vuonna? Anna palautetta ja kerro toiveesi Helsinki-päivän juhlimiseen.

Tulevan vuoden Helsinki-päivän ohjelmasta kerrotaan tarkemmin keväällä 2024.