Helsinki-päivän vauva syntyi kello 01.30

Helsingin kaupunki on muistanut jo 58 vuoden ajan kaupungin syntymäpäivänä 12.6. Helsingissä ensimmäisenä syntynyttä vauvaa. Tänä vuonna Helsinki-päivän vauvan synnytti Faadumo Dahir, joka sai pojan kello 01.30.

– Toivotan lämpimästi onnea ja hyvää vointia uudelle Helsinki-vauvalle ja koko perheelle! Helsinki on kaupunki, jossa voi toteuttaa itseään, luoda mahdollisuuksia ja tarttua niihin – näin myös tulevaisuudessa tämän tulokkaan kasvaessa, pormestari Juhana Vartiainen sanoo.

Vauva painoi syntyessään 3838 grammaa ja oli 50 senttimetriä pitkä.

Pormestari vieraili Helsinki-päivän aamuna onnittelemassa perhettä Naistenklinkalla ja luovutti kaupungin lahjana vauvalle Kaikon Copper Baby -malliston luomupuuvillaisen vauvanpeiton. Kaiko on kotimainen vaatemerkki, joka valmistaa eettisesti valmistettuja vaatteita. Kaikon vaatteiden tuotosta 7 % ohjataan kehittyvien maiden naisten kouluttamiseen.

Helsinki-päivän vauvan onnitteluperinne on jatkunut vuodesta 1965 lähtien.

Kuva: Petri Anttila