Middagen dukas under bar himmel på Helsingforsdagen

Evenemanget Middag under bar himmel bjuder in stadsborna till ett gemensamt middagsbord på den somriga stadens gator.  Den första middagen under Helsingfors himmel ordnades för tio år sedan. Nu tar evenemanget åter över den gröna Esplanaden och det unika middagsbordet dukas för de 1000 gäster som bokat sin plats i förväg. Bjud in dina vänner och packa ner mat, dryck och kärl i picknickkorgen – på måndagen 12.6. skålar vi för vårt älskade Helsingfors!

Det kostar ingenting att delta, men kom ihåg att boka din middagsplats på förhand. Anmälningen börjar på onsdagen 24.5. kl. 12 på adressen illallinentaivaanalla.fi. 

Du kan boka plats för ett sällskap på max. 6 personer. Även middagsgäster utan sällskap är välkomna! Ifall du får hinder, var vänlig och avboka din anmälan och ge plats för andra middagsgäster som står i kö. För oavbokat middagsbord, uppbärs en 50 euros bötesavgift. Middagsbordet kan avbokas fram till 8.5. på adressen illallinentaivaanalla.fi. Ifall middagen är fullbokad, lönar det sig att följa med ifall eventuella avbokningar uppkommer.

Q&A

Hur kan jag boka bord och för hur många? Vad händer om jag inte kan delta?
Du kan boka middagsplats för 1–6 personer. De som har bokat en plats får ett bordsnummer och du kan fritt välja en plats vid bordet.
Om du inte kan delta, avboka din anmälan enligt anvisningarna i bokningsbekräftelsen.

Vad får jag ha/inte ha med mig? Får jag ha alkoholdrycker i matkorgen?
Ta med din egen mat till middagen, beroende på vad du själv vill äta! Du kan också ha med en rimlig mängd alkoholdrycker.

Får jag ta med mig barn och/eller sällskapsdjur?
Evenemanget är öppet för alla. Sällskapsdjur och barn kan delta i vårdnadshavarens sällskap.

Vad händer om det regnar eller det blåser?
Sommarvädret i Finland kan variera, så vi rekommenderar kläder och utrustning efter väder. Evenemangsområdet är inte täckt.

Vem arrangerar evenemanget?
Evenemanget arrangeras som en del av Helsingfors födelsedag, det vill säga Helsingforsdagen. Middag under Helsingfors himmel är en samproduktion mellan Pluto Finland och Helsingfors evenemangsstiftelse, som ansvarar för de stora evenemangen i
Helsingfors.  Pluto Finland arrangerar också bland annat Körrundan och Art goes Kapakka i Helsingfors.

Hur sorteras avfallet vid evenemanget?
Det är viktigt att det avfall som uppstår i samband med middagen sorteras på rätt sätt. Det finns soptunnor och sorteringspunkter på plats, men ta vid behov med dig skräp och glasflaskor hem.
Låt oss hålla Espen och Helsingfors rena!

Bild: Lauri Rotko