Siirry sisältöön

Seurasaarifolk

Kuva: Taneli Eskola

Tapahtuman esittely

Seurasaarifolkin kansantanssijat ja pelimannit tervehtivät Helsinki-päivän viettäjiä Karjalan Nuorten uudella tanssivideolla.

Seurasaaressa järjestettävien tantsujen sijaan välitämme kansantanssin ilosanomaa virtuaalisesti. Videotervehdyksessä esiintyvät Karjalan Nuorten bändi ja kansantanssiryhmä Jippo. Karjalan Nuorten mukaan "Ei voi olla huonolla tuulella, kun tanssii tai soittaa enkeliskaa!"

Video on kuvattu esiintyjien helsinkiläisissä kotimaisemissa: turvavälitreeneissä, takapihoilla, lenkkipoluilla ja lähiympäristöissä. Näin kansantanssi ja kansanmusiikki yhdistää folk-väkeä - myös fyysisen eristäytymisen aikana.

Vuoden 2020 nuorisoseuraksi nimetty Karjalan Nuoret on helsinkiläinen nuorisoseura, joka tarjoaa taide- ja liikuntaharrastuksia eri puolilla kaupunkia. Viipurissa vuonna 1919 perustettu seura toimii nykyisin Helsingissä. Viime vuonna 100-vuotias seura sai Vuoden tanssiteko-palkinnon.

Tanssijat Karjalan Nuorten Jippo-ryhmä: Kerttu Gröhn, Saga Gröhn, Olivia Heikkilä, Kaisla Kajosaari, Alma Rantalaiho, Erika Tarkiainen, Edla Vensu ja Ylva Vensu.

Muusikot Karjalan Nuorten bändi: Peter Ekström, Olli Heiskanen, Sirpa Luoma, Päivimaria Mäkelä, Outi Rehn ja Jussi Tarkkanen.

Musiikki: Enkeliska Raumalta. Sävelmä trad., sovitus ja bändin ohjaus: Sirpa Luoma/Karjalan Nuoret.

Tanssin liikemateriaali kansantanssikoreografeilta Riina Hosio ja Anu Kokkonen, sekä suomalaisesta tanssiperinteestä.

Tanssin sommittelu, tanssijoiden ohjaus ja videon editointi: Sini Hirvonen/Karjalan Nuoret.

Kategoriat

Liikunta ja hyvä olo, Luonto ja ympäristö, Meri, Musiikki, Tanssi, teatteri ja elokuvat, Verkossa

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 07:00–23:00

 • Järjestäjä:

  Seurasaarisäätiö

 • Osoite:

  Internet

 • Esityskieli:

  Suomi

 • Liput:

  Tapahtuma on ilmainen

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa