Helsinki-päivän pihajuhlat Tapanilan Urheilukeskuksessa

Kuva: Tapanilan Urheilukeskus

Tapahtuman esittely

Ohjelma ja aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Helsinki-päivämme teema on tänä vuonna helsinkiläinen fanikulttuuri. Fanitamme tietenkin urheilua ja etenkin futista, mutta myös Pohjois-Helsingissä kuvattuja elokuvia ja tv-sarjoja.

Tarjolla erilaisia maksuttomia lajikokeiluja, kuten esimerkiksi tankofutista, jousiammuntaa ja seinäkiipeilyä. Pihallamme on myös ruokarekka, pomppulinna, musiikkia, katuliituja ja askartelua. Tankofutisturnaus on avoin kaikille halukkaille kaveriporukoille, perheille ja harrastusryhmille. Peliä voi kokeilla myös ilman osallistumista varsinaiseen turnaukseen – pelaamisen ilosta!

Päivän aikana voi vierailla valokuvanäyttelyssä, joka tarjoaa välähdyksiä helsinkiläisestä urheilufanikulttuurista. Tapahtuma levittäytyy myös koko Tapanilan alueelle, kun tekemämme suunnituskartan avulla voi käydä tutkimassa tv-sarjojen ja elokuvien kuvauspaikkoja. Maksuttomia teeman mukaisia elokuvia esitetään pitkin päivää ja hämärän saapuessa Helsinki-päivän huipennukseksi on aikuisille tarjolla livemusiikkia kesäisen Tapanilan taivaan alla.

Keskustelutilaisuus

Tankofutisturnauksen yhteyteen järjestämme keskustelutilaisuuden jalkapallofanikulttuurista ajankohtaisesti futiksen EM-kisojen alla.

Valokuvanäyttely

Valokuvanäyttelyssämme katsoja pääsee urheilufanituksen tunteikkaaseen maailmaan – voittoihin ja karvaisiin häviöihin, ja siihen, kun kelissä kuin kelissä istutaan sinnikkäästi katsomossa uskoen ja toivoen tulevaan mahdolliseen voittoon. Näyttelyssä on useiden urheilukuvaajien kuvia eri lajien parista.

Suunnistuskartta

Kuvauspaikkasuunnistuskarttamme on lahja helsinkiläisille Helsinki-päivänä. Tapanilan alueella on kuvattu paljon tv-sarjoja ja elokuvia, mutta niistä ei ole koskaan aiemmin koottu tietoja yhteen. Karttaa voi käyttää myös pitkin kesää ja se sopii kesätekemiseksi kaiken ikäisille helsinkiläisille. Karttaa jaetaan paperiversiona Helsinki-päivänä tapahtumapaikalla ja lisäksi se on saatavana sähköisessä versiossa koko kesän ajan.

Elokuvanäytökset

Tapahtumapäivänä esitämme maksuttomia elokuvanäytöksiä fanikulttuuriteemalla. Lisäksi valikoimme mukaan elokuvan, jota on kuvattu Tapanilassa, ja jonka kuvauspaikoilla voi vierailla suunnistuskartan avulla.

 

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Lapsille, Liikunta ja hyvä olo, Musiikki, Ruoka,

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 13:00–00:00

 • Järjestäjä:

  Tapanilan Urheilukeskus

 • Osoite:

  Tapanilan Urheilukeskus
  Erätie 3
  00730 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

  Tapahtuma on esteetön lukuun ottamatta keilahallia ja ammuntasalia. Tapahtumapaikalle pääsee julkisia kulkuvälineitä käyttäen.

 • Esityskieli:

  Suomi, englanti

Sinua saattaa kiinnostaa