Helsinki-päivän juhlintaa Lastentarhamuseolla

Kuva: Ella Aatola

Tapahtuman esittely

Helsingin syntymäpäivien kunniaksi Lastentarhamuseoon on vapaa pääsy. Tiedossa on omatoimisen museoon tutustumisen lisäksi avoin yleisöopastus, jättipalikoilla rakentelua sekä kukkaseppeleiden tekoa.

Aikuisyleisölle suunnatulla yleisöopastuksella tutustutaan Ebeneser-taloon – yhteen Suomen ensimmäisistä kansanlastentarhaksi rakennetuista rakennuksista. Opastus aloitetaan Ebeneser-talon edestä klo 13. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Lastentarhamuseon jättikokoiset palikat ovat syntyneet Fröbelin palikoiden inspiroimina. Palikoiden kokoa on kasvatettu niin, että pienikin lapsi pystyy rakentamaan niistä vaikka talon, jonne hän itse mahtuu sisään. Omatoimista jättipalikoilla ja Fröbelin palikoilla rakentelua yleisö on tervetullut toteuttamaan Ebeneser-talon eteen pihalle klo 15–18. Rakentelu tapahtuu säävarauksella.

Kesäisen juhlan kruunaa kukkaseppele! Oman seppeleen pääsee valmistamaan omatoimisessa non stop -työpajassa Lastentarhamuseon 3. kerroksen Paja-huoneessa klo 12–19.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme rakkaan Helsingin syntymäpäivää!

 

Lisätietoja esteettömyydestä:

Ebeneser-talon pihalle saavutaan kävelyportista, jonka leveys on n. 70 cm. Leveämmät rattaat tai pyörätuoli voidaan avustaa sisälle Helsinginkadun varrella olevasta, pihaan johtavasta ajoportista. Tätä varten tulee olla yhteydessä Lastentarhamuseon henkilökuntaan.

Ebeneser-talon edusta on osittain laatoitettu ja osittain epätasaista hiekkamaastoa. Siirtymä laatoitukselta hiekkaosuudelle on kynnyksenomainen.

Talon pääsisäänkäynnillä on kaksi porrasaskelmaa. Porrasaskelmien päälle on mahdollista asentaa metallinen ramppi. Museo sijaitsee talon kolmannessa kerroksessa, jonne kuljetaan ala-aulasta johtavaa pääportaikkoa pitkin tai esteettömällä hissillä. Talon 1. ja 3. kerroksessa on kynnyksiä, joiden korkeus on n. 2–3 cm.

Lastentarhamuseon wc-tilat eivät ole esteettömät. Lähin esteetön julkinen WC sijaitsee talon toisessa kerroksessa Keski-Helsingin musiikkiopiston tiloissa, jonne tarvittaessa museon henkilökunta voi yleisön opastaa.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Lapsille, Muotoilu ja työpajat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 12:00–19:00

 • Järjestäjä:

  Lastentarhamuseo

 • Osoite:

  Lastentarhamuseo
  Helsinginkatu 3-5
  00500 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä pyörätuolilla.

  Tapahtumassa ei ole esteetöntä WC:tä.

 • Esityskieli:

  Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa