Helsingin kesäkatujen ja Espan alueen kokeilun avajaisia vietetään Helsinki-päivänä

Kasarmikadulle, Erottajankadulle ja Designmuseon aukiolle tehdään kesän ajaksi muutoksia liikennejärjestelyihin ja palveluihin niin, että alueita rauhoitetaan liikenteeltä ja ne kutsuvat nauttimaan kesäisestä kaupunkielämästä lisättyjen kalusteiden ja katuvihreän myötä. Esplanadien kokeilussa katujen ajoradat muuttuvat  yksikaistaisiksi ja vapautuville alueille toteutetaan julkista oleskelutilaa, terasseja ja pyöräteitä. 

Helsinki-päivänä vietettävät avajaiset tuovat alueille erilaista ohjelmaa. Pohjoisesplanadilla järjestetään valopylväiden kukkakoristelukilpailu, jossa kilpailuryhmät koristelevat pylväitä ja kaupunkilaiset pääsevät äänestämään voittajaa. Designmuseon edustalla järjestetään kukkatyöpajoja, joissa voi tehdä itselleen tai lahjaksi rannekukan tai kukkavieheen. Kesäkaduilla ja Espan alueella kulkijoita ilahduttavat myös kiertävä kuoro ja Kaartin soittokunta.

Avajaisten ohjelma: 

Klo 9–17 Esplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailu
Mukana on 10 kilpailijaa ja 10 pylvästä, jotka koristellaan kukilla. Paras kukkateos palkitaan!

Klo 12–14 & 16–18 Kukkatyöpaja Designmuseon aukiolla
Valmistetaan rannekukkia ja kukkavieheitä ammattilaisen opastuksella. Työpaja kestää noin 20 minuuttia ja jokaiseen mahtuu mukaan n. 25 osallistujaa.

Klo 16–17.30 Kaartin soittokunta
Seitsemän soittajan Tusan Brass lähtee liikkeelle klo 16 Runebergin patsaan luota Esplanadin puistosta päätyen Kesäkatujen kautta klo 17.30 Designmuseon aukiolle.

Klo 17–19 Mini-kuorojen kierros
Kuorot kiertävät Kesäkatujen tapahtumapaikkoja , terasseja, kävelykatuja ja ilahduttavat myös Esplanadin illallistajia.

Kuva: Emilia Rautio