Helsinki-päivänä katetaan Illallinen taivaan alle

Illallinen taivaan alla kutsuu kaupunkilaiset syömään yhteisen ruokapöydän ääreen kesäisen Helsingin kaduille. Ensimmäistä kertaa Helsinki-päivänä tasan kymmenen vuonna sitten järjestetty Illallinen taivaan alla valtaa taas vehreän Esplanadin ja ainutlaatuinen illallispöytä katetaan lähes 1 000  paikkansa ennakkoon varanneelle. Kutsu siis mukaan ystäväsi ja pakkaa eväskoriin ruoat, juomat ja astiat – maanantaina 12.6. kippistetään taas rakkaalle Helsingille!

Illallinen taivaan alla -tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta muistathan varata illallispaikkasi ennakkoon. Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 24.5. klo 12 osoitteessa illallinentaivaanalla.fi.

Voit varata paikan max .6 hengen seurueelle. Myös sooloillallistajat ovat tervetulleita! Mikäli et pääsekään mukaan, peruthan ilmoittautumisesi ja teet tilaa muille illastajille. Peruuttamattomasta illallispöydästä peritään 50 euron sakkomaksu. Illallispaikan voi peruuttaa 8.6. asti pöytävarauksen yhteydessä saatujen ohjeiden mukaisesti (vahvistusviestin kautta). Mikäli illallispaikat ovat loppuunvarattuja, kannattaa tarkkailla mahdollisia peruutuspaikkoja.

Huom: Illallinen taivaan alla -tapahtuman vuoksi Pohjois-Esplanadi suljetaan autoliikeenteeltä Helsinki-päivänä 12.6. klo 18–01.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten voin varata pöydän ja kuinka monelle? Mitä jos en pääsekään paikalle?
Voit varata illallispaikan 1–6 henkilölle. Paikan varanneille ilmoitetaan pöytänumero, ja voit valita paikan ko. pöydästä vapaasti. Jos et pääsekään paikalle, peruthan ilmoittautumisesi varausvahvistuksen mukana saamasi ohjeiden mukaisesti.

Mitä saa ja ei saa tuoda? Saako eväskorissa olla alkoholijuomia?
Illalliselle tuodaan omat eväät, voit valita ne vapaasti makusi mukaan! Ruokajuomiin voi kuulua kohtuudella myös alkoholijuomia.

Saako mukaan tuoda lapsia ja/tai lemmikkejä?
Illallinen taivaan alla on avoin kaikille. Lemmikit ja lapset voivat osallistua huoltajan seurassa.

Entä jos sataa tai tuulee?
Suomen kesäsää voi vaihdella, joten kehotamme varustautumaan säänmukaisin vaattein ja varustein. Tapahtuma-aluetta ei ole katettu.

Kuka tapahtuman järjestää?
Tapahtuma järjestetään osana Helsingin syntymäpäivää eli Helsinki-päivää. Illallinen taivaan alla on Helsingin suurtapahtumista vastaavan Helsingin tapahtumasäätiön ja Pluto Finlandin yhteistuotanto.  Pluto Finland järjestää Helsingissä myös mm. Kuorojen kierrosta ja Art goes Kapakkaa. 

Miten tapahtumassa lajitellaan jätteet?
Illalliseväistä syntyvät jätteet on tärkeää lajitella oikein. Paikalta löytyy roskiksia ja lajittelupisteitä, mutta viethän tarvittaessa roskat ja lasipullot mukanasi kotiin saakka.
Pidetään Espa ja Helsinki siistinä!

Kuva: Lauri Rotko