Vuotalon Helsinki-päivä

Tapahtuman esittely

Helsinki-päivänä Vuotorilla pääsevät niin lapset kuin aikuisetkin nauttimaan energisestä musiikista ja hyvästä menosta!

Esiintymislava – Vuotori

klo 12 Pikku Papun Orkesteri
Pikku Papun Orkesteri on Jenny ja Antti Wihurin säätiön tunnustuspalkinnolla vuonna 2018 palkittu lastenmusiikkia säveltävä, sovittava ja esittävä yhtye. Orkesterin papulaulut syntyvät yhteistyössä kirjailija-kuvittaja Liisa Kallion kanssa.

Orkesteri on ollut ehdolla Emma-gaalassa vuoden lastenlevy -kategoriassa ja voittanut vuonna 2018 Vuoden lastenmusiikkiyhtye -palkinnon lastenmusiikkipäivän Jellona-gaalassa.

Orkesteri on aiemmin julkaissut kaksi levyä, Pikku Papun laulut (Tammi, 2012) ja Pikku Papun Orkesteri (Tammi, 2016).

Orkesterin energinen esiintyminen, akustiset soittimet, moniääninen laulu ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset ovat sulattaneet niin pienten kuin varttuneempienkin kuulijoiden sydämet. Pikku Papun laulut ovat tulleet monille tutuiksi Yle TV2:n Pikku Kakkosesta ja Musarullaa-konserttisarjasta. Papulaulujen lisäksi orkesteri on tulkinnut ja sovittanut muun muassa Yleisaradiolle uusiksi perinteisiä lastenlauluja Mörri-Möykystä Lennä Lennä Leppäkerttuun.

Pikku Papun Orkesterin konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Myös riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!

Ikäsuositus: lapset, lapsiperheet ja lapsenmieliset
Kesto 35 min

klo 13.30 FlipFlop – suomenruotsalainen lastenmusiikkiorkesteri
FlipFlop on suomenruotsalainen lastenmusiikkiorkesteri, joka soittaa iloista ja vauhdikasta, mutta myös ajatuksia ja tunteita herättävää musiikkia. FlipFlopin kappaleet koostuvat eri musiikkityyleistä, ruotsiksi ja suomeksi. Repertuaarissa on mm. vaikutteita jazzista, folkista, popista ja rockista. Kaikki kappaleet ovat yhtyeen jäsenten säveltämiä ja kirjoittamia. Liity FlipFlopin musiikilliseen seikkailuun kiehtovilla rytmeillä ja hauskoilla, mielikuvituksellisilla kappaleilla! Keikoillamme pääset tapaamaan myös vastustamatonta tanssivaa sammakkoa Filippaa.

Kokoonpano:
Daniela Fogelholm – laulu
Juha Kujanpää – piano
Lauri Salokoski – basso & laulu
Mikael Seire – rummut
Kaisa Niemi – tanssi

Kesto n. 40 min

klo 17.00 Marion Rung – 50 vuotta Tom Tomista
Konsertissa kuullaan Marionin suurimmat hitit mm. El Bimbo, Eviva Espanja ja Tipi-tii. Lisäksi Marion jutustelee ja kertoo tarinoita elämänvaiheistaan ja esittää myös harvinaisempia levyttämiään kappaleita. Marionin pitkä, monipuolinen ja menestyksekäs ura alkoi jo 1960-luvulla. Vuosi 2023 tuo mukanaan keikkoja Marionin oman yhtyeen Prostylesin kanssa. Kesto 60 min. 

klo 18.30 Figaro
Laulaja-lauluntekijä Figaro julkaisi kesäkuussa 2022 debyyttialbuminsa “Näin mä haluun sut muistaa”.

Etenee Recordsille levyttävä Figaro, on musiikillinen monilahjakkuus, jonka herkkä tuotanto yhdistelee elementtejä eri genreistä. Figaro kirjoittaa mielenmaisemistaan tarinoita, joihin kuulija voi upota sisään. 

Hän on myös säveltänyt monille tunnetuille artisteille musiikkia. Kappaleet käsittelevät nuoren aikuisen ahdistuksia, ihmissuhteita ja ympäröivää maailmaa. Kesto 30 min. 

klo 19.00 Yeboyah
Yeboyah on helsinkiläinen artisti, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä.

Hän aloitti soolouransa vuonna 2017 julkaistulla Broflake-singlellä. Emma-ehdokkuuden tuonut vuoden 2019 Elovena EP ja sen häikäisevä visuaalinen konsepti nostivat Yeboyahin yhdeksi puhutuimmista uusista artisteista.

Sony Musicille levyttävä Yeboyah on rakentanut uraansa itsenäisenä artistina jo useamman vuoden.

Helsingin Sanomien ”Seuraa heitä vuonna 2021” -listalle ainoana artistina päätynyt Yeboyah on pitänyt huolen, että seurattavaa riittää. Kesto 45 min. 

Maailman ympäri | Asphalt Art -maailmankarttapeli Vuotalon pihalla

Vuotalon sisäpihan maahan maalataan kesäkuussa maailmankarttapeli. Pelissä seikkaillaan ympäri maailman erilaisia tehtäviä suorittaen.

Jokainen pelaaja toimii laudalla omana pelinappulanaan ja liikkuu paikasta toiseen pelin ohjeiden mukaan. Pelin valmistuttua se on jokaisen innokkaan pelaajan vapaassa käytössä!

Pelin suunnitteluun pääsee mukaan Vuotalon aulan työpajapisteellä 1.–16.4. Vuotalon aukioloaikojen mukaisesti. Varsinainen peli maalataan pihalle kesäkuussa Helsinki Urban Art -yhdistyksen avoimissa työpajoissa, joiden tarkemmista ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin. Peli valmistuu Helsinki-päiväksi 12.6.2023.

Ikäsuositus: pelin suunnitteluun ja pelaamiseen voivat osallistua kaiken ikäiset

(Kuvat: Helsinki Hopping Teurastamolla 2021, kuvaaja: Aurora Millasnoore, Helsinki Urban Art)

Klo 10–13 Onnenpyörä
Pyöräytä onnenpyörää ja voit voittaa kirja- tai namipalkinnon!

Alapiha

Klo 10–13 Lastenkirjastoauto Stoori
Lastenkirjastoauto vierailee Helsinki-päivässä ja tuo tarinat ja lorut kaikkien saataville.

Klo 10 ja 11 Jo’s Punch & Judy Show – He’s back!
Ikoninen käsinukketeatteri Lontoosta palaa Vuotaloon. Esitys sopii isommille ja pienemmille lapsille. Tule katsomaan, kun kuuluisaa Mr. Punch ajelee jälleen Judyn ja tuttujen ystävien, kuten Joey the Clown ja Hector the Horse, kanssa.

Esiintyjä: ”Professori” Jo
Kesto n. 30 minuuttia
Kieli: englanti 

Klo 13–15 Kesäkuun taidepaja: Kukkaseppeleet
Helsinki-päivä kunniaksi tehdään villejä kukkaseppeleitä tai rannekoruja. Taidepaja on Vuotalon alapihalla, rankkasateen tai raekuuron iskiessä Vuotalon aulassa. Työpaja sopii sekä lapsille että aikuisille. Ohjaajana on Chloé Mahy-Hulkko ja ohjauskielinä ovat suomi, ranska ja englanti.

Klo 14–16 Pikapiirroksia pihlajien alla
Itä-Helsingin taideseura osallistuu Helsinki-päivään työpajalla! Luvassa mallipiirustusta nopealla croquis-tekniikalla. Tarvitset mukaan piirustuslehtiön ja mieluisan piirtimen. Työpaja pidetään Vuotalon alapihalla pihlajapuiden alla.

 Vapaa pääsy 

Kategoriat

Lapsille, Muotoilu ja työpajat, Musiikki

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 10:00

 • Järjestäjä:

  Vuotalo

 • Osoite:

  Vuotalo
  Mosaiikkitori 2
  00980 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

Sinua saattaa kiinnostaa