Lapinlahden Lähteen Helsinki-päivän puistojuhlat

Kuva: Klaus Welp

Tapahtuman esittely

Lapinlahden Helsinki-päivän puistojuhla lauantaina 11.6. klo 11.0022.00.

Toivotamme kaikki helsinkiläiset ja muualta tulevat Lapinlahden vanhalle sairaala-alueelle viettämään Helsinki-päivän etkoja puistojuhlan merkeissä. Puisto täyttyy katuteatteri- ja musiikkiesityksistä, puistokirppiksestä sekä tarinankerrontakahvilasta. Alueen ravintolat ja kahvilat palvelevat juhlijoita myöhään iltaan ja Kahvila Lähteen aukioloaikoina sinulla on mahdollisuus käydä tutustumassa alueen taidenäyttelyihin.

Ohjelma:
11.00 Mieleni minun tekevi – katuteatteriesitys Kalevalasta
Esitykseen on vapaa pääsy. Halutessaan saa ottaa mukaan oman retkituolin tai viltin – ja omat eväät.

11.00–16.00 Puistokirppis
Ota mukaan viltti, taittopöytä tai oma rekki ja tule hankkiutumaan eroon tarpeettomasta vanhasta tavarasta ja tekemään kierrätyslöytöjä! Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton eikä myyntipaikkaa tarvitse varata etukäteen. Lisätietoja puistokirppiksestä.

12.00 Sibiry Konate & Gudi – musiikkiesitys ja tanssityöpaja
Sibiry Konate on Burkina Fasosta kotoisin oleva tanssija ja koreografi, joka yhdistää perinteistä afrotanssia ja nykytanssia. Sibiryn johdossa kaiken ikäisten on helppoa ja hauskaa heittäytyä mukaan afro-rytmeihin ja afrotanssin ilosanomaan live-musiikin säestyksellä!

Lapinlahti Livertää – Rauhan kesä 2022
Kulttuuritoimi ry:n jokakesäinen, rento puistotapahtuma musiikin esittäjille ja nautiskelijoille Omenapuutalon lavalla.

13.00 Vaatturi
13.45 Juuret
14.45 Sige
15.30 Anton Haring
16.30 Oranssinkeltainen
17.15 Helsinki Panic

17.30–18.30 Cheick Cissokho ja ystävät -konsertti (päärakennuksen etupihalla)
Koransoittaja Cheick Cissokho soittaa ja laulaa länsiafrikkalaista perinnemusiikkia. Cissokhon perheessä koransoitto on kulkenut isältä pojalle jo monen sukupolven kautta. Muusikkoperheeseen syntynyt Cheick aloitti koran soiton jo lapsena, isänsä Solo Cissokhon ja isoisänsä Diali Kemo Cissokhon opetuksessa. Senegalissa hän on soittanut monien huippusoittajien kanssa mm. Solo Cissokho Maher, Sousou Cissokho, Mamadi Keita ja Seckou Keita. Lapinlahden Helsinkipäivänä Cheick Cissokho soittaa musiikkia uusimmasta levystään joka julkaistaan huhtikuussa 2022.

18.30–20.00 Story Sharing Café MIITTI tarinatyöpaja + DJ Magic Sam
Puistojuhlan kruunaa etupihalla järjestettävä, osallistava tarinatyöpaja. Tapahtuma on inklusiivinen ja aktivoiva, matalan kynnyksen tapahtuma, missä osallistujat voivat halutessaan jakaa myös vaikeita asioita ja kohdata oman mielen haavat ja haasteet vertaistensa kanssa. Café Miitissä voi verkostoitua, löytää ystäviä, sekä saada tietoa mistä voi tarvittaessa hakea apua.

Työpajoja toteuttaa monikulttuurinen 20 hlö työryhmä, joka koostuu teatterin, tarinankerronnan ja kotoutumisen ammattilaisista sekä maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista. Tarinoiden teemat ovat omaelämänkerrallisia ja kertojina ovat sekä Story Sharing Cafe Miitti-työryhmän jäseniä, teemaan sopivia vierailevia esiintyjiä, että etenkin
tapahtumaan osallistujat.

Tapahtuma päättyy päihteettömään juhlaan, jossa musiikista vastaa DJ Magic Sam.

Kategoriat

Lapsille, Liikunta ja hyvä olo, Luonto ja ympäristö, Muotoilu ja työpajat, Musiikki, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • la 11.6.2022 11:00–22:00

 • Järjestäjä:

  Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry

 • Osoite:

  Lapinlahden Lähde
  Lapinlahdenpolku 2
  00180 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Lapinlahden puistoon ja etupihalle on esteetön pääsy Lapinlahdenpolkua sekä Fahlanderin puistokujaa pitkin. Etupiha on 1800-luvulla tehtyä mukulakiveä, mutta sitä on muokattu niin, että sisäänkäynnille pääse tasaisempaa mukulakivetystä pitkin. Päärakennuksesta löytyy rampit sekä esteetön wc.

 • Esityskieli:

  Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa