Helsinki-päivä Villa Gyllenbergissä

Kuva: Raisa Nerg

Tapahtuman esittely

Vapaa pääsy museoon ja näyttelyyn sekä japanilaisen kalligrafian työpajat. Museo ja Café Signe auki klo 12–17. Opastukset Idän henkisyys -näyttelyyn suomeksi klo 13 ja ruotsiksi klo 14.

Japanilaisen kalligrafian työpaja on perinteiseen japanilaiseen kalligrafiaan eli shodoon tutustumista. Työpajassa harjoitellaan kirjoittamaan neljä kanji-merkitystä 風林火山 (furin-kazan). 風林火山 (furin-kazan) on nelikirjaiminen sanoma, jota Samurai daimyo, Shingen Takeda (1521–1573), käytti armeijansa lipun symbolina. Takeda lainasi neljä lausetta Sun Zin kirjoittamasta The Art of War -teoksesta.

Yukina Yamamoto on Jyväskylässä asuva japanilainen taiteilija, joka on harjoittanut japanilaista kalligrafiaa yli 20 vuotta. Japanissa hän on ansainnut kalligrafiaopettajan arvon shihan, joka pätevöittää kalligrafian opettajaksi tai tutkijaksi. Hänen kotikaupunkinsa on Kofu, Yamanashi.

Työpajat klo 12.30–14 ja klo 15–16.30. Työpajat ovat kaikki täynnä. Kiitos ilmoittautumisesta!

Idän henkisyys -näyttely on galleriassa, joka on helposti saavutettava. Pääsisäänkäynti on esteetön, gallerian portaiden vieressä on hissi, ja museolta voi lainata pyörätuolia. Kalligrafiatyöpaja on kotimuseon yläkerrassa, jonne pääsee ainoastaan portaita pitkin.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Muotoilu ja työpajat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 12:00–17:00

 • Järjestäjä:

  Villa Gyllenberg

 • Osoite:

  Villa Gyllenberg
  Kuusisaarenpolku 11
  00340 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Suomi, ruotsi

Sinua saattaa kiinnostaa