Reseptejä Helsinki-päivään

Kaupallinen yhteistyö

Miltä Helsinki maistuu? Tässä kaksi vastausta kysymykseen! Nappaa talteen helpot ja kesäiset reseptit. Voit myös luoda omasi ja jakaa sen tunnisteella #helsinkipäivä. 

Muista myös kokeilla Helsinki-päivän klassikkoreseptiä eli raparperipiirakkaa »

Ellauroran alkupalareseptit 

Burrata fenkoli-omenapedillä

Viipaloi fenkoli ja vihreä omena. Mausta oliiviöljyllä, pippurilla ja suolalla. Asettele burrata pedille. Koristele basilikalla.

Veriappelsiinia pistaasilla

Viipaloi veriappelsiini, hienonna pistaasipähkinät ja minttu. Asettele kaikki lautaselle. Mausta oliiviöljyllä, punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Helppo skagen

Sekoita kulhossa 200 gr creme fraichea, 2 rkl majoneesia, 1 rkl dijon-sinappia ja 180 gr sulatettuja katkarapuja. Mausta sitruunalla, suolalla, pippurilla sekä runsaalla määrällä tilliä. Tarjoile saaristolaisleivän päällä.

Katso ohjevideo Instagramista (@ellaurora) tai Tiktokista (@ellaurora)

Tiskivuoren Emannän kalaseppele

Sopii alkupalaksi n. 4:lle hengelle

500 g varhaisperunoita
1 suolakurkku
3 retiisiä
0,5 dl (tuoreita) herneitä
150 g kylmäsavu- tai graavilohta
Muutama oksa tuoretta tilliä
Syötäviä kukkasia

Sinappinen vinaigrette:
0,5 dl öljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
1,5 tl kokojyväsinappia
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Valmistusohje:

Valmista vinaigrette sekoittamalla ainekset keskenään huolellisesti. Kokoa keitetyt ja kuutioidut perunat pyöreään muotoon lautaselle. Lisää lautaselle kuutioitu suolakurkku, viipaloidut retiisit ja herneet. Valuta kastike raaka-aineiden päälle. Asettele myös ohuet lohisiivut lautaselle. Koristele kalaseppele tillin ja syötävien kukkasten kera.

Katso ohjevideo Instagramista (@tiskivuorenemanta) tai Tiktokista (@tiskivuorenemanta). 

Kuva: Tiskivuoren Emäntä