Illallinen taivaan alla on Helsinki-päivän rakastettu klassikko

Helsinki-päivän kruunaa Esplanadin puistoon katettava Illallinen taivaan alla, joka on kutsunut kaupunkilaiset syömään yhteisen ruokapöydän ääreen jo yhdentoista vuoden ajan. 

Vehreän kesäiseen kaupunkimiljööseen katetaan ainutlaatuinen illallispöytä lähes tuhannelle paikkansa ennakkoon varanneelle. Nyt on aika kutsua läheiset mukaan ja pakata omat eväät mukaan – keskiviikkona 12.6. juodaan taas malja rakkaan Helsingin syntymäpäivän kunniaksi!

Illallinen taivaan alla -tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta paikka pitää varata ennakkoon. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 21.5. klo 12.00 osoitteessa illallinentaivaanalla.fi.

Voit varata paikan max. 6–8 hengen seurueelle. Osallistua voi myös yksin tai kaksin yhteispöytiin. Mikäli varaat pöydän etkä pääsekään mukaan, peruthan ilmoittautumisesi ja teet tilaa muille illastajille. Peruuttamattomasta illallispöydästä peritään 50 euron sakkomaksu. Illallispaikan voi peruuttaa 5.6. klo 21 asti varauksen yhteydessä saadun linkin kautta. Mikäli illallispaikat ovat loppuunvarattuja, kannattaa tarkkailla mahdollisia peruutuspaikkoja.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten voin varata pöydän ja kuinka monelle? Mitä jos en pääsekään paikalle?
Voit varata illallispaikan 1–6 henkilölle. Paikan varanneille ilmoitetaan pöytänumero, ja voit valita paikan ko. pöydästä vapaasti. Jos et pääsekään paikalle, peruthan ilmoittautumisesi saamasi linkin kautta?

Mitä saa ja ei saa tuoda? Saako eväskorissa olla alkoholijuomia?
Illalliselle tuodaan omat eväät, voit valita ne vapaasti makusi mukaan! Ruokajuomiin voi kuulua kohtuudella myös alkoholijuomia.

Voinko tilata paikalle ruokaa Woltista?
Kyllä voit! Sovithan järkevän toimituspaikan suoraan Woltin kanssa.

Saako mukaan tuoda lapsia ja/tai lemmikkejä?
Illallinen taivaan alla on avoin kaikille. Lemmikit ja lapset voivat osallistua huoltajan seurassa.

Entä jos sataa tai tuulee?
Suomen kesäsää voi vaihdella, joten kehotamme varustautumaan säänmukaisin vaattein ja varustein. Tapahtuma-aluetta ei ole katettu.

Kuka tapahtuman järjestää?
Tapahtuma järjestetään osana Helsingin syntymäpäivää eli Helsinki-päivää. Illallinen taivaan alla on Helsingin suurtapahtumista vastaavan Helsingin tapahtumasäätiön ja Pluto Finlandin yhteistuotanto.  Pluto Finland järjestää Helsingissä myös mm. Kuorojen kierrosta ja Art goes Kapakkaa. 

Miten tapahtumassa lajitellaan jätteet?
Illalliseväistä syntyvät jätteet on tärkeää lajitella oikein. Paikalta löytyy roskiksia ja lajittelupisteitä, mutta viethän tarvittaessa roskat ja lasipullot mukanasi kotiin saakka. Pidetään Espa ja Helsinki siistinä!

Kuva: Emilia Rautio