Kustaankartanon seniorikeskukselle Helsinki-päivä on aina suuri juhla – Tänä vuonna juhlinnassa mukana mm. Kaseva

Pohjois-Helsingissä sijaitsevassa Kustaankartanon seniorikeskuksessa panostetaan Helsinki-päivän juhlintaan. Tänäkin vuonna päivän ohjelma on rakennettu tarkasti harkiten ja erilaiset helsinkiläiset huomioiden. Monipuolinen ohjelma sisältää konsertteja, tanssia ja sirkusta, ja myös perheen pienimmät on huomioitu. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Helsinki-päivän ohjelma alkaa klo 14 afrikkalaisella tanssilla ja musiikilla, kun Camfin Cultural Dance Group esiintyy pihalle rakennettavalla päälavalla. Kustaankartanon seniorikeskuksen ylihoitaja Päivi Markkanen toivottaa tapahtumaan osallistujat tervetulleiksi klo 14.15,  jonka jälkeen klo 14.30 kuullaan haitaristi Sami Majamäen soittoa. Päälavan ohjelma jatkuu klo 15.30 erityisesti lapsiperheitä ja lapsenmielisiä ilahduttavalla kahdeksanhenkisen lastenmusiikkiyhtye Mutaveijareiden keikalla. Yhtye on tunnettu valloittavasta lavaesiintymisestään ja mukaansatempaavista lauluistaan. Päälavan ohjelman päättää muun muassa Mari, Vanha mies, Tyhjää, Striptease tanssija, Pena, Kun maailma elää -hiteistään tunnettu, legendaarinen pop-rock-yhtye Kaseva, jonka herkkä tuotanto on koskettanut yleisöjä jo  50 vuotta.

Ratikkatorilla ja piha-alueella on luvassa monenlaista ohjelmaa koko tapahtuman ajan eli klo 14–18. Alueella esiintyy Camfin cultural Dance Group ja sirkustemppujen mestarit Pukinmäen sirkuskoulusta. Oulunkylän Vapaapalokunnan hälytysajoneuvojen ovet ovat auki kiinnostuneille, ja 50 luvun ratikkaan pääsee tutustumaan ja tunnelmoimaan musiikkia. Lisäksi halaamisesta ja rapsutuksista pitävät Hali-Bernerit ovat tapahtumavieraiden hellittävissä. Suurin osa Hali-Berneistä on berninpaimenkoiria, mutta myös muunrotuisia koiria on toiminnassa mukana.

Kesälampaat laiduntavat ulkoalueilla koko tapahtuman ajan sekä ruokaa ja juomaa on myynnissä ruokarekoissa ja Kartanoravintolassa. Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma klo 14–18

Päälava

 • 14.00–14.15 Camfin cultural Dance Group, Afrikkalaista tanssia ja musiikkia 
 • 14.15–14.30 Tilaisuuden avaus ja tervetulotoivotus, ylihoitaja Päivi Markkanen
 • 14.30–15.00 Haitaristi Sami Majamäki
 • 15.30–16.15 Mutaveijarit
 • 17.00–18.00 Kaseva

Ratikkatori ja piha-alue

 • Pukinmäen sirkuskoulu
 • Camfin cultural Dance Group
 • Ratikka avoinna
 • Hali-Bernit 
 • Oulunkylän VPK:n hälytysajoneuvot 
 • Kesälampaat

Kuva: Petri Anttila