Rytmisk poesi på teckenspråk – uppträdande som kombinerar teckenspråk och rap

Bild: Elina Viljamaa

Introduktion till evenemang

Rytmisesti viitottua runoutta (sv. Rytmisk poesi på teckenspråk). Detta är ett gemensamt projekt med artisten Joacim och Yles och UMK:s teckenspråkspresentatör Miguel Peltomaa. De förenar rap och teckenspråk till en jämlik musikupplevelse för alla.

”Det handlar inte bara om att tolka mina låtar på teckenspråk, utan snarare – för att använda rapslang – att göra en dubblering och ett gemensamt uppträdande med oss två”, säger Joacim. ”Det här spelningen passar alla och vi vill att alla ska ha lika roligt och lika möjligheter att festa och njuta av låtarna. Dessutom är det visuellt snyggt!”

Verket är alltså ett pop-rap-uppträdande som innehåller teckenspråk och som strävar efter att normalisera teckenspråket som en del av de språk som används inom finsk underhållning samt att lyfta fram teckenspråkets användbarhet inom underhållning. Uppvisningen tar ställning till underhållningens tillgänglighet för teckenspråkiga och vill undanröja barriärer mellan teckenspråkiga och hörande publik genom att skapa en underhållande uppvisning i vilken alla kan delta med full inlevelse. Verket premiärvisades på kulturcentret Caisa den 27 augusti och fick då ett entusiastiskt mottagande av publiken.

Kategorier

För barn, Musik

Information om evenemang

 • Tid:

  • 14:00–14:45

 • Arrangör:

  Mamageri Oy

 • Tillgänglighet:

  Evenemanget är tillgängligt med rullstol.

  Det finns en tillgänglig toalett på evenemangsplatsen.

 • Evenemangets språk:

  Undefined

Du kanske är intresserad