Mitt Berghäll

Bild: Uneton48 Ry

Introduktion till evenemang

På Helsingforsdagen är inträdet fritt till den starkt visuella och cinematiska utställningen Brottens och kärlekens gator. Dyk in i filmernas fiktiva Berghäll där människorna arbetat, älskat passionerat och hamnat på brottslig bana. Tvätten fladdrar på linorna och konstiga typer smyger i gränderna om natten.

Men hur ter sig Berghäll i stadsbornas ögon i dag? Helsingfors stadsmuseum och Uneton48 ordnade i våras kortfilmstävlingen Mitt Berghäll där stadsborna förevigade sitt eget Berghäll på film.

Finalisterna visas för första gången för publik nonstop på Helsingforsdagen i Villa Hagasund. Kl. 14.00 i villans sal diskuterar utställningens kurator Minna Santakari, filmmakarna och filmtävlingsdeltagarna hur den roll som Helsingfors norr om Långa bron har spelat i filmer och tv-draman har förändrats över tid. Kortfilmerna från tävlingen blir kvar som en del av utställningen Brottens och kärlekens gator fram till den 3 juli 2022.

Närmare tillgänglighetsinformation finns på servicekartan.

Kategorier

Dans, teater och film, Öppna hus, rundvisningar och utställningar

Information om evenemang

 • Tid:

  • sön 12.6.2022 11:00–17:00

 • Arrangör:

  Uneton48 Ry

 • Adress:

  Villa Hagasund
  Mannerheimintie 13b
  00100 Helsinki

 • Tillgänglighet:

  Evenemanget är tillgängligt med rullstol.

  Det går att ta sig fram med rullstol, det finns tillgänglighetsanpassad toalett och hiss ute och inne. Museipersonalen öppnar hissen på begäran. Rullstol kan lånas. Det rekommenderas att personer med rullstol ringer före museibesöket för att kontrollera att utomhushissen fungerar. Tfn 09 3107 8519.

 • Evenemangets språk:

  Finska

Du kanske är intresserad