Konsertserien Musik i trä/Tölöläb

Bild: Tölöläb

Introduktion till evenemang

Framtid, hopp, trä och musik. Konsertserien Musik i trä bjuder på en mental resa med träarkitekturen som tema. Sommaren 2022 fortsätter konsertserien med tre föreställningar av Tölöläb i Alusta-paviljongen på gårdsplanen mellan Arkitekturmuseet och Designmuseet. Välkommen med!

Tidsschema
Söndag 12.6.2022 kl. 15.00–17.00 (Helsingforsdagen 2022)
Söndag 21.8.2022 kl. 15.00–17.00
Söndag 28.8.2022 kl. 15.00–17.00

TÖLÖLÄB
Tölöläb är elektronisk musikgrupp som bildades 2014 i Helsingfors och är känd för sitt fördomsfria sätt att närma sig all musik. Under sina aktiva år har Tölöläb bjudit in publiken till olika slags konsertplatser, allt från spårvagnar till sanddyner och rockklubbar. En viktig verksamhetsform har varit att bjuda in gästmusiker från olika genrer och andra artister.

KONSERTSERIEN MUSIK I TRÄ
Musik i trä är en femdelad serie involverande musikföreställningar som ger upplevelser i trämiljö. Serien sätts upp i samarbete mellan Arkitekturmuseet och miljöministeriet som en del av utställningsprogrammet Förhoppningar i trä. Arkitekturmuseets huvudutställning Förhoppningar i trä behandlar träarkitektur med fokus på det hopp som förknippas med träbyggande. Utställningen pågår på Arkitekturmuseet 10.9.2021–10.4.2022.

DELTAGANDE
Konserterna ordnas kring paviljongen på gårdsplanen mellan Arkitekturmuseet och Designmuseet. Det finns ett begränsat antal sittplatser utspridda på området. Kom därför i tid och reservera en plats du gillar!

TILLGÄNGLIGHET OCH HÄLSOSÄKERHET
Konserterna är på finska utan tolkning eller skrivtolkning. Alusta-paviljongen finns på Arkitekturmuseets och Designmuseet gemensamma innergård som hör till det offentliga stadsrummet. Paviljongbyggnaden är inte sammanhängande utan består av olika lokaler och konstruktioner. Byggnaden har inte egentliga väggar eller tak. Paviljongen är huvudsakligen byggd i lera och trä samt olika växter och planteringar som också syftar till att locka insekter till paviljongen. Paviljongen är byggd på ojämn kullerstensbeläggning. Paviljongbyggnaden har tre ingångar som är 113–134 cm breda. Ingångarna leder till mitten av paviljongbyggnaden där det finns gott om svängrum. Inne i paviljongbyggnaden finns några smalare rutter och en alkov som är 80–131 cm breda. Man kan sitta eller lägga ifrån sig saker på paviljongkonstruktionerna. Det finns inga egentliga bord eller stolar i lokalen. Närmaste offentliga, tillgängliga och könsneutrala toalett finns i Arkitekturmuseet.

MER INFORMATION
Jemina Lindholm
Ansvarig för publikarbete
Finlands arkitekturmuseum
+358 45 7731 0476
jemina.lindholm@mfa.fi

Kategorier

Musik, Öppna hus, rundvisningar och utställningar

Information om evenemang

 • Tid:

  • sön 12.6.2022 15:00–17:00

 • Arrangör:

  Arkkitehtuurimuseo

 • Adress:

  Alusta-paviljongen/Arkitekturmuseets och Designmuseets sommargård
  Kasarmikatu 24
  00130 Helsinki

 • Tillgänglighet:

  Evenemanget är inte tillgängligt med rullstol.

 • Evenemangets språk:

  Finska

 • Länkar:

Du kanske är intresserad