Gatuteaterföreställningen En gång på Kronohagens gator

Bild: Stiina Viitajylhä

Introduktion till evenemang

Gatuteaterföreställningen Kerran Krunikan kaduilla (sv. En gång på Kronohagens gator) arrangeras av regissörerna och manusförfattarna Kimmo Alakunnas och Sanna Mäkelä samt invånarna och andra frivilliga i Kronohagens bostadsområde.

Promenaddramat Kerran Krunikan kaduilla får sin premiär på Helsingforsdagen 12.6.2023. Evenemanget är en vandrande gatuteaterföreställning, under vilken publiken promenerar längs Kronohagens gator. Under resan stöter vi på personer, situationer och händelser som baserar sig på verkligheten.

Våra skådespelare väcker till liv historiska ögonblick från Kronohagens gator. Vi träffar Suomen Filmiteollisuus stjärnor, kompositörslegender och berömda författare samt får också uppleva historiska händelser på Svenska Klubben. Evenemanget fulländas av en konsert med klassisk musik i Elisabetsskvären.

Delta på den historiska promenaden längs Kronohagens dramatiska gator!

Kategorier

Dans, teater och film, Klassiker, Musik, Öppna hus, rundvisningar och utställningar

Information om evenemang

 • Tid:

  • 17:00–18:30

 • Arrangör:

  Kimmo Alakunnas

 • Adress:

  Sibelius lukion piha, Kruununhaka
  Liisankatu 13
  00170 Helsinki

 • Tillgänglighet:

  Evenemanget är inte tillgängligt med rullstol.

  Det finns inte en tillgänglig toalett på evenemangsplatsen.

  Evenemanget ordnas på Elisabetsgatan, där publiken följer med artisterna längs hela Elisabetsgatan, dvs. det är bra att vara förberedd på gatumiljö. Toaletter finns i restauranger vid Elisabetsgatan, och dessutom finns det en allmän toalett i Elisabetsskvären.

 • Evenemangets språk:

  Finska

Du kanske är intresserad