Helsingforsdagen tackar för sig!

I år firade vi Helsingforsdagen helgen 11–12.6 med nästan 150 gratisevenemang. Festpubliken fick njuta av soligt väder på Helsingfors födelsedag, och evenemangen drog mycket publik både i centrum och på andra håll i Helsingfors.

På lördag kväll samlades ett tusental stadsbor på evenemanget Middag under Helsingfors himmel och höjde en skål för Helsingfors. Långbordet, som mätte över 400 meter, sträckte sig över hela Norra Esplanaden, och bordet dignade av såväl somriga sallader som tårtor.

Stadsdelskonserter ordnades på söndag bland annat i Månsas, Östra centrum, Nordsjö, Malm och Gårdsbacka. Mimmit uppträdde med barnmusik i Månsas, Virve Rosti höjde feststämningen i Gustavsgård och en spelning av Mikael Gabriel fick Nedre Malms park att myllra av människor. På OAF Stage vid Esplanaden var kvällens höjdpunkt en sprakande show av brittiska Drag Syndrome.

Under veckoslutet föddes också Helsingforsdagens baby, och borgmästaren bjöd på morgonkaffe och rabarberpaj vid stadshuset. Stadin Kundi och Friidu utnämndes, och också ett antal andra medaljer och utmärkelser överräcktes på Helsingforsdagen. På Helsingforsdagen kunde man också motionera och njuta av stadens natur på olika sätt.

Var du med? Skicka feedback och berätta om dina önskemål om hur just du vill fira Helsingforsdagen. Vi lottar ut biljettpaket till Helsingfors festspel bland dem som svarat.

Mer information om Helsingforsdagens program nästa år kommer våren 2023.