Lystring, Helsingfors! Kulturcentrens gårdar fylls med stadsdelskonserter på Helsingforsdagen

Keskellä Mikael Gabriel, selkä katsojaan päin. Valkoinen huppari päällä, oranssit hiukset, katsoo vasemmalle. Takana valkoinen tausta.

I år kan man uppleva Helsingforsdagens mest oförglömliga stunder på söndag den 12 juni, då festdeltagarna får njuta av stadsdelskonserter. Kulturcentren i innerstaden och i öster och norr bjuder på utomhusprogram för hela familjen.

Dagens spelningar är en mångsidig helhet där det garanterat finns något för alla, från jazz till rock och rap.

Annegården 12.00–15.00
Rytmer, rörelse och berättelser från Västafrika – gruppen Delados utomhuskonsert för hela familjen på Annegården. På gårdsscenen visas också dansteatern Auracos mimspel kl. 15.00. 

Gustavgård 12.00–17.00
Seniorcentrets dansgrupp, The Leminen Brothers, Fauna Humana och Virve ”Vicky” Rosti uppträder vid seniorcentrets gårdsdamm. På plats finns också Hemböle husdjursgård, ett återvinningstorg och en bibliotekspunkt. Även Servicecentralen Helsingfors kiosk och restaurangen Kartanoravintola har öppet, och besökarna har möjlighet att titta in i Gustavsgårds egen spårvagn.

Malms kulturhus 16.00–17.15
Hallå, Malm! För att fira Helsingforsdagen återvänder Mikael Gabriel dit där allt fick sin början – med en spelning i Malm i Helsingfors, och kör ett set med en DJ på scenen i Nedre Malms park.

Månsasgården 11.00–16.00
På sommartorget vid Månsasgården intas scenen av Hinni-Hiiri, duon Mimmit och Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet. För områdets invånare ordnas en debatt om närdemokrati och för barnen en workshop med gatukritor.

OstariFestari 13.00–19.00
Ett traditionellt familjeevenemang på torget i Gårdsbacka. På scenen står Jiri Nikkinen trio, Jack’s Basket Room och Saseka House Band.

Stoa 14.00–17.00
På Stoa bjuds det på dans när Stoaplatsen förvandlas till en stor dansbana. På scenen står Dallapé, SOFA, Ramithawi och Break the Fight. Med dansinspiratörer, introduktion till shuffle och workshopar.

Nordhuset 13.00–17.00
På Nordsjö torg uppträder Satu Sopanen ja Tuttiorkesterin pojat, Tapsa Kojo & Jussi Raittinen och Seksikäs Suklaa & Dosdela. Dessutom blomsterperformancer av Vieno Motors, pausgymnastik och konstskolan Helsingin kuvataidekoulus utställning i Nordhusets galleri.