Vartiosaari tutuksi!

Kuva: Vesa Rutanen

Tapahtuman esittely

Kaupunki päätti syksyllä 2021 Vartiosaaren osoittamisesta virkistyskäyttöön ja saaren uusi osayleiskaava on parhaillaan valmisteilla. Yhteistyössä saaren yhteisöllistä virkistyskäyttöä edistävien muiden toimijoiden kanssa Helsinkiläisten loma- ja virkistysyhdistys (Helvi) ry on Helsinki-päivän kunniaksi suunnitellut tapahtumakokonaisuuden, jossa opastettujen retkien, kiertokäyntien ja esitysten tukemana kävijät pääsevät tutustumaan saaren ainutlaatuiseen luontoon, kulttuurihistoriaan ja huviloihin sekä niitä ylläpitäviin toimijoihin. Kulku saareen onnistuu Helsingin ensimmäisellä aurinkosähkökäyttöisellä lauttayhteydellä. Lisätiedot lautan aikataulusta ja lippuhinnoista: www.aurinkolautta.fi.

Ohjelma:

Paratiisin tunnusmerkit ja luonnon terveysvaikutukset. Opastettu kierros Vartiosaaren terveysluontopolulla klo 16.30–19. Adela Pajunen ja Marko Leppänen (luonnontie.fi) kertovat, miten Helsingissä säilyneet Vartiosaaren kaltaiset kohteet parantavat suoraan terveyttämme ja hyvinvointiamme.

Björknäs II huvila (helviry.fi): Tutustuminen Helsinkiläisten loma- ja virkistysyhdistyksen toimintaan, lettukahvila huvilan pihalla ja perinnepuutarhassa klo 12–17, Huvilan sisällä Vartiosaaren osayleiskaavaluonnoksen esittely ja ajankohtaiset kuulumiset (Tapani Rauramo, Helsingin kaupunki/Yleiskaavoitus).

Kiekko-Trissan (mieto.fi): Avoimet ovet klo 12–17, tutustuminen Kaakkois-Helsingin Mielenterveysseura (MieTo) ry:n toimintaan Vartiosaaressa, venekuljetukset Pässinlahden ja Björknäs II venelaitureilta (tilaa kuljetus puh. 045 209 2045). Saarikahvila ja makkaranuotio.

Tirrebo pohjoinen (vvary.fi): Avoimet ovet klo 11–18, tutustuminen Vailla vakituista asuntoa (Vva) ry:n toiminta- ja virkistyspaikkaan Vartiosaaressa.

Stugan (Mäntyniemi): Avoimet ovet klo 11–17, tutustuminen Helsingin lastensuojelun ja perhesosiaalityön Vartiosaaren toimintakeskukseen.

Nuorten saarigallerian avajaiset: Työpajat ja ekokahvila klo 12–17.30 Vartiosaaren tallilla.

 

Tapahtuma ei ole esteetön. Kulku saareen sähkölautalla onnistuu kuitenkin kevyellä käsikäyttöisellä pyörätuolilla. Myös Vartiosaaren pääpolulla pyörätuolilla kulku onnistuu avustajan kanssa Vartiosaaren talleille saakka. Muut saaren polut ja tapahtumapaikat eivät valitettavasti sovellu pyörätuolilla kulkuun.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Liikunta ja hyvä olo, Luonto ja ympäristö, Meri

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 10:00–19:00

 • Järjestäjä:

  Helsinkiläisten loma- ja virkistysyhdistys ry

 • Osoite:

  Vartiosaari
  Reposalmentie 2
  00840 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä pyörätuolilla.

  Tapahtumassa ei ole esteetöntä WC:tä.

 • Esityskieli:

  Suomi

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa