Vapaa pääsy ja opastuksia Kaapelimuseoissa

Kuva: Virve Laustela / Suomen valokuvataiteen museo

Tapahtuman esittely

Helsingin syntymäpäivän kunniaksi Kaapelimuseoihin (Hotelli- ja ravintolamuseoon, Teatterimuseoon ja Suomen valokuvataiteen museoon) on vapaa pääsy sunnuntaina 12.6. klo 11.0018.00.

Hotelli- ja ravintolamuseon Makuasioita-näyttelyssä tarjoillaan näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin. Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely vie värikkäiden ruokakuvien avulla makumatkalle 1970-luvulle.

Hotelli- ja ravintolamuseon yleisöopastuksilla klo 12.00 ja 14.00 tutustutaan helsinkiläisiin ravintoloihin ja hotelleihin. Tiedätkö, mitkä ovat Helsingin vanhimmat edelleen toiminnassa olevat ravintolat? Tai miltä näytti Helsingin Olympialaisten alla avattu Hotelli Vaakunan loistohuone? Tai missä avattiin Suomen ensimmäinen kiinalainen ravintola? Opastuksen kesto noin 30 min. Opastukselle mahtuu 20 osallistujaa (paikat täytetään saapumisjärjestyksessä).

Teatterimuseon kesän näyttelyt kutsuvat tutustumaan teatteriin ja tanssiin. “Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” -näyttely juhlii 150-vuotiasta Suomen Kansallisteatteria. Syvää liikettä johdattaa suomalaisen nykytanssin kansainväliseen historiaan. Arkadia-teatterissa voit ensin matkata teatterihistoriaan ja astua sitten pukuhuoneen kautta näyttämölle oman, ainutkertaisen esityksen tähdeksi.

Teatterimuseon ohjelmassa on myös lapsille suunnattu, itsenäisesti ja omaan tahtiin tehtävä teatterisuunnistus. Tehtävät löytyvät kartalta ja vastaukset näyttelyistä! Teatterisuunnistus opastaa näyttelyihin ja ohjaa erilaisten kokeilupisteiden käyttöön. Kartan saat tullessasi näyttelyvalvojalta.

Valokuvataiteen museon yleisöopastuksella klo 13.00–14.00 tutustutaan museon näyttelyihin Agnès Varda – ensimmäinen elämäni ja Valokuvan paradokseja. Ensimmäinen elämäni esittelee näkemyksellisen, humoristisen ja herkän valokuvaajan, jonka kuvat ennakoivat hänen pitkää uraansa elokuvantekijänä. Valokuvan paradokseja -näyttelyssä pohditaan valokuviin liittyviä odotuksia ja käsityksiä. Näyttely on kokoelma tutkimuksellisia projekteja, jotka haastavat ”valokuvallisuuden ajatusta”. Yleisöopastukselle ei tarvitse ilmoittautua.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Lapsille, Ruoka, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

Sinua saattaa kiinnostaa