Valokuvakierros Kansallismuseon torniin

Kuva: Hugo Sundström / Helsingin kaupunginmuseo

Tapahtuman esittely

Lukuisat valokuvaajat Signe Branderista Kari Hakliin ovat vuosikymmenten varrella kiivenneet Kansallismuseon torniin kuvaamaan sieltä avautuvaa näköalaa. Minkälaisia muutoksia tuona aikana on maisemassa tapahtunut?

Helsinki-päivän valokuvakierroksella kiivetään Kansallismuseon torniin ja katsellaan Helsinkiä lintuperspektiivistä sekä verrataan vanhoja valokuvia nykymaisemaan, jota kuvataan tässä hetkessä. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa näkyy ajan kuluminen ja kaupungin muutos. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

Valokuvakierros aloitetaan Kansallismuseon karhupatsaan juurelta. Kierroksen alussa harjoitellaan kuvien ottamista Ajapaik-sovelluksella museon pihapuistossa ja tallennetaan piha nykytilassaan, ennen tulevan laajennuksen tuomaa muodonmuutosta. Sovellus auttaa löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Tämän jälkeen kiivetään museon oppaan johdolla n. 200 askelmaa torniin kuvaamaan näkymiä korkeuksista ja kuulemaan museon historiasta ja tulevaisuudesta.

Osallistujalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta jälleenvalokuvauksesta. Mukaan tarvitset kännykän, johon voit ladata sovelluksen jo etukäteen. Ajapaik toimii tällä hetkellä vain Android-laitteilla. Sovelluksen voi ladata Play-kaupasta.

Valokuvakierros on ilmainen, mutta osallistujamäärä on rajoitettu. Pakollinen ilmoittautuminen avataan 25.5. klo 9.00. Ilmoittaudu valokuvakierrokselle.

Kierroksen järjestävät yhteistyössä Wikimedia Suomi ja Kansallismuseo.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • su 12.6.2022 16:00–17:30

 • Järjestäjä:

  Wikimedia Suomi ja Kansallismuseo

 • Osoite:

  Kansallismuseo
  Mannerheimintie 34
  00100 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä pyörätuolilla.

  Kierros ei ole esteetön, eikä sovellu pienille lapsille, sillä torniin kiivetään kapeita portaita.

 • Esityskieli:

  Suomi

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa