Satatuhatta auringonkukkaa Helsinkiin!

Kuva: Kirmo Kivelä

Tapahtuman esittely

Kutsumme kaupunkilaiset mukaan viljelemään 100 000 auringonkukkaa Helsinkiin! Tarkoituksena on luoda viihtyisä, osallistava ja monimuotoinen lähiympäristö keskellä poikkeusoloja. Loppukesästä siementäessään auringonkukat toimivat oivana ruokana pörriäisille ja linnuille. Jaossa on myös Uudenmaan maakuntakukan valkovuokon siemeniä iloksi tuleville vuosille.

Siemeniä ja taimia voit noutaa istutettavaksi klo 12–15. Nouto tapahtuu porrastetusti ja terveysturvallisesti Kääntöpöydältä Pasilasta, oman noutoaikasi voit varata täältä.

Helsinki-päivän iltana klo 17–19 Dodo kumppaneineen järjestää YouTube-kanavallaan aiheeseen liittyvän etätapahtuman, jossa esitellään kukkien kylvöä ja hoitoa myös heille, jotka eivät päässeet Kääntöpöydälle noutamaan siemeniä ja taimia. Esittelemme etätapahtumassa myös muita kaupunkiviljelymahdollisuuksia sekä Helsingin kaupungin konseptin Puistokummit. Etätapahtuman päättää paikallismuusikko Kuuhullun akustinen konsertti klo 18.30.

Etätapahtuman puhujat ja ohjelma:
Auringonkukkien kylvö, istutus ja hoito, Janne Länsipuro, Labby Catering
Kaupunkiviljelymahdollisuuksia Helsingissä, Malm Nordlund, Dodo ry
Helsingin kaupungin Puistokummit
Vastavuoroinen yhteys – ihminen osana kukoistavaa luontoa, Jupiter Cormier, Frantsilan Luomuyrttitila
Puutarhameditaatio, Kaisa Viitamäki, Hörbs
Kuuhullu

Dodo ry:n Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Helsingin syntymäpäivää juhlistetaan tänä vuonna koronaturvallisilla Helsinki-päivän teoilla. Erilaiset toimijat saivat ehdottaa mukaan luovia tekoja, jotka ilahduttavat kaupunkilaisia eri puolilla Helsinkiä kokoamatta kuitenkaan väkijoukkoja yhteen. Toteutettavat teot valittiin yleisöäänestyksellä.

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • la 12.6.2021

 • Järjestäjä:

  Dodo ry

 • Osoite:

  Kääntöpöytä
  Veturitallinkuja
  00520 Helsinki

 • Linkit: