Sano se kukkasin!

Tapahtuman esittely

Helsinki-päivänä puetaan kaupunki juhlaan luomalla valloittavia kukkainstallaatioita! Värikäs kokonaisuus viimeistellään saippuakuplilla ja ilmapalloilla, jotka kuljettavat ajatukset huolettomiin kesäpäiviin. Teosten läheisyydessä käyskennellessä saattaa kohdata myös yllättäviä kehuja ja saada kukkia kotiinviemisiksi.

Tuomiokirkon portaat Senaatintorilla valtaava kupliva kukkateos kutsuu yllättymään kaupungin paraatipaikalle. Tässäpä Helsinki-päivän selfie-tilaisuus vailla vertaa! Senaatintorin intallaatio on 12.6. koettavissa klo 9–23.

Myös Itä-Helsinki kukkii, kun kasvit ja hauskat installaatiot ilahduttavat Tallinnanaukiolla. Lapsille löytyy piirustusnurkkaus, jossa voi taiteilla vaikkapa Helsinki-aiheisia kuvia. Tallinnanaukion teos on koettavissa 12.6. klo 9–19.

Helsingin syntymäpäivää juhlistetaan tänä vuonna koronaturvallisilla Helsinki-päivän teoilla. Erilaiset toimijat saivat ehdottaa mukaan luovia tekoja, jotka ilahduttavat kaupunkilaisia eri puolilla Helsinkiä kokoamatta kuitenkaan väkijoukkoja yhteen. Toteutettavat teot valittiin yleisöäänestyksellä.

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • la 12.6.2021 09:00–23:00

 • Järjestäjä:

  Visual Monkeys

 • Osoite:

  Senaatintori ja Tallinnanaukio
  Senaatintori, Helsinki, Suomi
  00170 Helsinki