Planetbic

Kuva: Joel Haapamäki

Tapahtuman esittely

Planetbic on taiteellinen ja liikunnallinen tapa osoittaa oma sitoutumisensa maapallon elinkelpoisena säilyttämisen puolesta. Samalla se juhlistaa ihmisen kehollista tietämystä ja eläimyyttä, kuulumista eliömaailmaan sekä mahdollisuutta uudistaa ja varjella elämää osana biosfäärin kokonaisuutta.

Planetbic kunnioittaa planetaarisia rajoja ja korostaa ihmisen ainutlaatuisen ratkaisevaa roolia ekokriisin selättämisessä.

Planetbicissa liikutaan yhdessä esi-planetbickaajien kanssa rytmimusiikin tahtiin ja liikkeissä hyödynnetään maapallojumppapalloja. Osallistua voi ilman ennakkoharjoittelua tai erityistaitoja, lintsaillen tai täysillä tai jotain siltä väliltä.
Osallistujia varten on muutama extra-maapallojumppapallo, mutta varmin tapa päästä palloilemaan on tuoda oma jumppapallo tai muu pallo mukanasi!
Myös ilman palloa saa osallistua, esim. mielikuvituspallolla.

Helsinki-päivänä Planetbiciin osallistuu eri alojen tutkijoita, joilta jumppaamisen jälkeen saa kysyä mitä hyvänsä planetaarisiin rajoihin liittyvää ja vähän asian vierestäkin.

Planetbicin somen kautta postataan paikalla olevien halukkaiden omia planetaarisia lausuntoja kuvitettuna maapallon kanssa otetuilla voimaposeeraus-kaverikuvilla.

Planetbic on kunnianosoitus Jane Fondalle, hänen liikunnalliselle uralleen ja ympäristö- ja ilmastoaktivismilleen. Hattuja ja palloja nostetaan myös Arnold Schwarzeneggerille, macho-toimintasankarista konservatiivienkin hyväksymäksi ilmastosankariksi transformoituneelle entiselle Kalifornian kuvernöörille.

Kaikki mukaan, manifestoidaan yhdessä elinkelpoinen maapallo!

 

Lisätietoja esteettömyydestä:

Pyörätuolin käyttäjä voi tutustua esteettömyysoppaaseen, joka ohjeistaa kynnysten ylittämisessä ja antaa parhaat vinkit Lapinlahdelle saapumiseen. Tällä hetkellä päärakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, jossa sijaitsee muun muassa kahvila, Mental Museum, taidenäyttelytiloja ja inva-wc, on esteettömin pääsy.

Lapinlahden alue pyrkii olemaan mahdollisimman esteetön, mutta historiallinen miljöö ei kaikilta osilta ole täydellinen. Kun saavut paikalle, kysy apua – lapparilaiset auttavat mielellään! Voit myös soittaa numeroon: +358406494188 tai +358406494189.

Kategoriat

Liikunta ja hyvä olo, Luonto ja ympäristö, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 17:30–18:00

  • 19:00–19:30

 • Järjestäjä:

  Sonja Salomäki

 • Osoite:

  Lapinlahden Lähde
  Lapinlahdenpolku 8
  00180 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Suomi

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa