Piirrä vanha Helsinkisi -taidetyöpaja

Kuva: Tekniikan museo

Tapahtuman esittely

Piirrä vanha Helsinkisi -taidetyöpaja järjestetään Helsinki-päivänä 12.6. klo 13—16. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki helsinkiläiset tai Helsingistä kiinnostuneet vierailijat 10-vuotiaista senioreihin! Matkaamme yhdessä Helsingin vanhimmille paikoille, tutustumme hieman Helsingin historiaan ja hahmottelemme taiteen keinoin, miltä juuri meidän Helsinkimme on voinut näyttää perustamisajankohtanaan 1500-luvulla. Miltä näytti Helsingin ensimmäinen kirkko, raatihuone tai satama? Entä kaupunkilaiset? Sinä päätät! Me tarjoamme välineet, ohjauksen ja historiallisen pohjan, jolta ponnistaa.

Työpajassa piirretään historiallisten mielikuvien pohjalta oma taideteos historiallisilla jalansijoilla, joilla kenties kuningas Kustaa Vaasakin on astellut. Hyvällä säällä taidetyöpaja toteutetaan ulkona, kovan sateen sattuessa käymme ihailemassa Helsingin syntypaikkaa ja suuntaamme sitten taiteilemaan Tekniikan museon tiloihin. Säähän sopivat ulkovaatteet siis tarvitaan.

Työpaja on maksuton ja kokoontuminen tapahtuu Tekniikan museon infossa osoitteessa Viikintie 1 D (Tekniikan museon keltainen, pyöreä päärakennus). Työpajassa ei tarvitse olla koko kolmea tuntia, mutta aloitusajankohta on kaikille sama (klo 13).

 

Esteetön WC sijaitsee Tekniikan museon tiloissa osoitteessa Viikintie 1. Esteettömien tilojen tarvitsijoita pyydetään ilmoittamaan tulostaan etukäteen osoitteeseen info@tekniikanmuseo.fi. Puistoalueella on sekä päällystettyä että päällystämätöntä tiepintaa, joka saattaa olla epätasainen.

Kategoriat

Luonto ja ympäristö, Muotoilu ja työpajat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 13:00–16:00

 • Järjestäjä:

  Tekniikan museo

 • Osoite:

  Tekniikan museo, Vanhakaupunki
  Viikintie 1
  00560 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa