Siirry sisältöön

Omatoimikierros: Helsingin olympiarakennuksia vanhoissa valokuvissa

Kuva: Constantin Grünberg / Helsingin kaupunginmuseo

Tapahtuman esittely

Wikimedia Suomi julkaisee verkossa Helsinki-päivän ja Olympiastadionin syntymäpäivän kunniaksi kaksi pyöräiltävää tai käveltävää reittiä, jotka vievät sinut tutustumaan Helsingin 1952 kesäolympialaisten rakennuksiin!

Reittikartat, tekstit ja vanhat valokuvat julkaistaan osoitteessa www.wikimedia.fi Helsinki-päivänä 12.6.2020 klo 9.00.

Vuoden 1952 Helsingin olympialaisia rakennettiin jo 1930-luvulta alkaen. Varsinaisten urheilupaikkojen lisäksi syntyi myös muuta tarpeellista: kioskeja, asuintaloja, hotelleja, liikennepaviljonkeja, julkisia käymälöitä. Arjen rakennuksissa näkyy kauniisti ajan henki ja linjakas funktionalismi. Voikin ehkä sanoa, että Helsinki näin toteutti aikansa kaupunkibrändäystä: ulkomaiden vieraille luotiin kuvaa modernista maailmankaupungista.

Reittien kohteisiin tutustutaan omatoimisesti vanhoja valokuvia katselemalla, sekä kuvaamalla niitä uudestaan, tässä ajassa. Kuviin ja teksteihin on mahdollista tutustua myös pelkästään verkossa, kotisohvalta käsin.

Kierroksien reitit kulkevat olympiarakennukselta toiselle, ja jokaisesta kohteesta löydät kännykältäsi historiallisen valokuvan sekä esittelytekstin. Voit myös valokuvata, miltä kuvien paikat näyttävät nykyään, ja näin osallistua kaupunkimme historian tallentamiseen. Pohjoinen kierros alkaa Kisahallilta ja päättyy Ruskeasuolle. Eteläinen kierros taas lähtee liikkeelle Tennispalatsilta ja päättyy Kaivopuistoon.

Lähde kesäiselle pyöräily- tai kävelyretkelle tutustumaan pääkaupunkimme historiaan uudella tavalla!

Kategoriat

#Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, #Liikunta ja hyvä olo, #Luonto ja ympäristö, #Verkossa

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 09:00–20:00

 • Osoite:

  Internet

 • Esityskieli:

  Suomi

 • Järjestäjä:

  Wikimedia Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa