Minun Kallioni

Kuva: Uneton48 Ry

Tapahtuman esittely

Helsinki-päivänä on vapaa pääsy vahvasti visuaaliseen ja elokuvamaisen elämykselliseen Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyyn. Sukella kuvitteelliseen elokuvien Kallioon, jossa on tehty työtä, koettu intohimoa ja langettu rikoksiin. Pyykit liehuvat pihoilla ja öisillä kujilla hiippailee outoja tyyppejä.

Mutta miltä Kallio näyttää tämän päivän kaupunkilaisten silmin? Helsingin kaupunginmuseo ja Uneton48 ovat toteuttaneet tänä keväänä Minun Kallioni -lyhytelokuvakilpailun, jossa kaupunkilaiset ovat ikuistaneet oman Kallionsa valkokankaalle.

Finaalielokuvat ovat Helsinki-päivänä ensi kertaa yleisön nähtävillä nonstop-esityksenä Hakasalmen huvilassa. Klo 14.00 huvilan salissa pidettävässä tilaisuudessa näyttelyn kuraattori Minna Santakari, elokuvantekijät sekä lyhytelokuvakilpailun osallistujat keskustelevat Pitkänsillan pohjoispuolisen Helsingin muuttuvasta roolista elokuvissa ja televisiodraamoissa. Minun Kallioni -lyhytelokuvat jäävät osaksi Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyä 3.7.2022 asti.

Tarkemmat esteettömyystiedot palvelukartalta.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • su 12.6.2022 11:00–17:00

 • Järjestäjä:

  Uneton48 Ry

 • Osoite:

  Hakasalmen huvila
  Mannerheimintie 13b
  00100 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Inva-WC, hissit ulkona ja sisällä. Museon henkilökunta avaa hissin pyydettäessä. Pyörätuoli lainattavissa. Pyörätuolilla liikkuvien on suositeltavaa soittaa ennen museokäyntiä ja varmistaa ulkoinvahissin toimivuus. Puh. 09 3107 8519.

 • Esityskieli:

  Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa