Me Myös! -nykytanssi

Kuva: Uudenmaan pyörätuolitanssijat

Tapahtuman esittely

Pyörätuolitanssijoiden Me myös! -nykytanssiteoksen on toteuttanut Uudenmaan pyörätuolitanssijat ry ja tanssijoina toimivat seuran jäsenet. Teoksen lähtökohtina ovat olleet tanssijoiden ajatukset yhdenvertaisuudesta sekä ekologisuudesta. Meille ekologisuus on jokapäiväistä liikkeen ekologiaa – ympäristöstä huolehtimisen lisäksi.

Kun liikkuminen on haastavaa, on opeteltava toimintamalleja, jotka ovat juuri itselle parhaat. Silloin on tärkeää säästää resursseja siellä missä voi, jotta jaksaa tehdä asioita, joista nauttii ja jotka tuovat elämään iloa ja sisältöä.

Vammaisilla ihmisillä on paljon annettavaa, mutta usein heidät sivuutetaan niin isoja päätöksiä tehdessä kuin arkipäiväisissäkin asioissa. Jos koko elämänsä ajan on tullut kohdelluksi enemmän esineenä kuin ihmisenä, kulueränä ja ongelmana – enemmän kuin osana ratkaisua – alkaa itsekin helposti uskoa siihen.

Itsestä huolta pitämällä on voimavaroja pitää huolta myös ympäristöstä. Tanssi on hyvä tapa tähän.

Jokaiselle ihmiselle on tärkeää tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on. Kun henkilö tulee hyväksytyksi omana itsenään, voi hän alkaa käyttää lahjojaan myös muiden hyväksi. Ihailu ja rakkaus itseen voi alkaa myös ulkoapäin.

Haluamme teoksella tuoda näkyväksi näitä tunteita ja tarpeita. Näytämme tanssin keinoin turhautumisemme sekä jatkuvan kamppailun hyväksytyksi tulemisesta. Näytämme myös ne voimavarat ja ratkaisut, jotka löytyvät, kun niille annetaan tilaa ja hyväksyntää.

Teos esitetään Helsinki-päivänä kaksi kertaa. Yleisölle avoin esitys on kello 13.30. Esityksen jälkeen järjestetään keskustelu tanssijoiden kanssa teoksen teemoista. Toinen esitys on vain Kinaporin seniorikeskuksen asukkaille. Näin haluamme tuoda Helsinki-päivän myös laitoksessa asuvien saavutettavaksi.

Koreografian idea ja sisältö: Birgitta Starast, Tiina Uimonen ja Hanna Vilander
Koreografi: Hanna Vilander ja työryhmä
Äänitaiteilija: Markku Essel
Tanssijat: Selda Demirtas, Aura Kaskisydän, Kadar Khristan, Birgitta Starast, Pasi Tohmo, Tiina Uimonen ja Hanna Vilander

Tarkempaa tietoa tapahtuman esteettömyydestä.

Kategoriat

Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • su 12.6.2022 13:30–14:30

 • Järjestäjä:

  Uudenmaan pyörätuolitanssijat

 • Osoite:

  Kinaporin seniorikeskus
  Kinaporinkatu 7-9
  00500 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Sisä- ja ulkotilat ovat esteettömät.

 • Esityskieli:

  Ei määritelty

Sinua saattaa kiinnostaa