Koko perheen Helsinki-päivä Maunula-talon aukiolla

Kuva:  Tero Ahonen

Tapahtuman esittely

Koko perheen Helsinki-päivässä Maunula-talon aukiolla kuuluu musiikkiteatteria ja katutaitelua lapsille sekä keskustelua lähidemokratiasta alueen asukkaille ja Maunula-talon toiminnasta kiinnostuneille. Päivän päättää Emma Salokosken & Ilmiliekki Quartetin keikka.

Hinni-Hiiri soittaa kavereilleen ja toivoo saavansa leikkiseuraa. Kukaan ei ehdi kuitenkaan leikkimään hänen kanssaan! Tulossa siis tylsä päivä… Vai onko sittenkään?

Mahtipäivän käynnistää Tuuli Paasolaisen vähäsanainen, vuorovaikutteinen musiikkiteatteriesitys Hinni-Hiiren omaoma-päivästä ja siitä kuinka yksinkin voi keksiä kaikenlaista hauskaa. Kun ei jää maahan makaamaan, voi tapahtua ihan mitä vaan! Junioriyleisö pääsee osallistumaan esitykseen yhdessä uteliaan ja innokkaan Hinni-Hiiren kanssa. Esitys sisältää suomea ja englantia, mutta sitä pystyy seuraamaan ja ymmärtämään, vaikkei puhuisi kumpaakaan kieltä.

Monenlaisen puuhailun ja muun muassa kasvomaalaussessioiden jälkeen lastenohjelman osuus huipentuu klo 13.00 suursuositun Mimmit-duon keikkaan. Suoranaiseksi ilmiöksi nousseen yhtyeen ilmava luomusoundi on balsamia myös vanhempien korville.

Mimmit luovuttaa lavan lähidemokratiaan ja Maunula-talon historiaan pureutuvalle paneelikeskustelulle. Keskustelua vetää Maunula-talon asukasedustaja Terhi Ainiala. Keskustelemassa on Maunula-talon syntyynkin vaikuttaneet lähidemokratia-aktiivit Helsingin yliopiston tutkija Emilia Palonen, MIELI ry:n johtaja ja Helsingin Vihreiden varavaltuutettu Sanna Vesikansa sekä Maunula-talon nuorisotoimen johtaja Antti Sarpo.
Päivän kruunaa legendaarinen Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet jazzkeikallaan.

Aikataulu:

klo 11.00 Hinni-Hiiren omaoma-päivä
klo 12.0014.00 Ohjattu katuliitutyöpaja
klo 13.00 Mimmit duo
klo 14.00 Paneelikeskustelu: Maunula-talo ja lähidemokratia
klo 16.00 Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet

Mukana myös Startup Refugees’in Pop Up tapahtuma! Startup Refugees on voittoa tavoittelematon verkosto, joka edistää maahanmuuttajien työllistymistä ja yrittäjyyttä. Tule tapaamaan ja tukemaan verkoston yrittäjyysohjelmaan osallistuneita alkavia yrittäjiä! Myynnissä mm. syötävää ja juotavaa, taideprinttejä ja kortteja, vaatteita ja asusteita, käsintehtyjä ekologisia saippuoita ja voiteita sekä valokuvaus-, remontti-, siivous- ja muuttopalveluita.
Myyjälistauksen löydät täältä.

Esiintyjistä:

TUULI PAASOLAINEN

Tuuli on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikkikasvatuskouluttaja, esiintyjä, muskariope ja huilisti sekä kolmen lapsen äiti. Kaikissa hänen töissään on päämääränä lasten kannustaminen ja innostaminen osallisuuteen ja sitä myötä heidän itsetuntonsa vahvistaminen. Lue lisää

MIMMIT Duo

Mimmit on riemastuttavan hauska kahden sisaruksen muodostama lastenyhtye, joka on ilahduttaneet perheitä jo yli 10 vuotta levyillä, TV-sarjoissa, animaatioissa, konserteissa, kirjoissa! Mimmit pulppuavat laulua, tanssia ja puhetta ja saavat kuuntelijat taatusti hyvälle tuulelle. Duon lavaenergia tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuiset. Lue lisää

EMMA SALOKOSKI & ILMILIEKKI QUARTET

Vuonna 2002 perustettu Ilmiliekki Quartet on trumpetisti Verneri Pohjolan, pianisti Tuomo Prättälän, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Olavi Louhivuoren muodostama yhtye, joka ampaisi kansainväliseen maineeseen heti uransa alkumetreillä voittamalla Young Nordic Jazz Comets -kilpailun. Tällä Helsinki-päivän keikalla yhtye esiintyy triona Prättälä, Lötjänen ja Louhivuori yhdessä Emma Salokosken kanssa. Lue lisää

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Lapsille, Musiikki

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • su 12.6.2022 11:00–17:00

 • Järjestäjä:

  Helsingin kaupunki / Maunula-talo

 • Osoite:

  Maunula-talon kesäaukio
  Metsäpurontie 4
  00630 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtuma on Maunula-talon edustalla olevalla aukiolla, johon pääsee jalkakäytäviä pitkin kulkemaan esteettömästi. Maunula-talon sisäänkäynti on tapahtuma-alueen vieressä ja se on esteetön. Maunula-talossa on esteettömät wc-tilat pyörätuoliasiakkaille.

 • Esityskieli:

  Suomi

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa