Kanneltalon Helsinki-päivä

Tapahtuman esittely

Helsinki-päivänä Kanneltalon kahvilan stage on täynnä monenlaista ohjelmaa. Lauletaan yhdessä, tutustutaan taikuuden saloihin ja viihdytään groovaavan jazzin parissa.

Juontajana näyttelijä Ella Pyhältö.

Cafe Pöytäliina on auki koko tilaisuuden ajan, joskin lounaan sijaan tarjolla on erilaista Helsinki-päivän teemaan sopivaa syötävää ja juotavaa.

 

OHJELMA

klo 13.30–14 | Hyvän tuulen hetket: Stadi ja kesä

Muusikko Mari Kätkä laulattaa ja kuvittaja Sari Airola kuvittaa rakastetuimpia yhteislauluja tarinallisiksi kuviksi. Rakkaimpien yhteislaulujen soidessa, laulamisen lomassa myös laulajat saavat piirtää tai kirjoittaa mukana omia kuviaan ja vaikka omia musiikkimuistojaan. Kokonaisuudesta syntyy monitaiteellinen elämys, johon saa osallistua laulaen, piirtäen tai kuunnellen ja katsellen. Hetket rakennetaan joka kerta eri teeman ympärille lauluvalikoiman ja piirrosten aiheiden avulla.

Livestriimaus: www.lampio.fi

Kieli: suomi

klo 15–16 | Taikuri Mika Värtö

Taikuri Mika Värtö on tuore ravintolataikuuden SM-mitalisti. Hän on hämmästyttänyt ihmisiä monissa yksityis- ja yritystilaisuuksissa. Värtön taikuus on interaktiivista ja halukkaat pääsevät osallistumaan temppuihin. Varsinkin lähitaikuudessa taikuus saattaa tapahtua jopa katsojan omissa käsissä.

”Minulla on esiintymiseen rento ote ja elän tilanteessa mukana. Koen, että tärkein tehtäväni on saada vieraat viihtymään ja nauttimaan. Ja toki siinä sivussa räjäyttää heidän tajuntansa.”

Mika esittää ensin taikashow’n, joka sisältää jokaiselle jotakin: pelikortteja, rubikin kuutioita ja mentalismia… Esityksen jälkeen Mika jää kiertelemään vieraiden joukkoon hämmästyttäen heitä lähitaikuudella. Tämä on harvinainen mahdollisuus kokea lavataikuuden ja lähitaikuuden parhaat puolet samalla kertaa.

klo 17–18 | Mathias Sandberg – The Captain

Hard swingin’, groovy and soulful jazz. Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg on amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu ”yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”. Sandberg kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Debyytti-soololevy The Doctor (2020) on saanut ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia ja sitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla. Pitkään odotettu uusi triolevy The Captain julkaistaan maaliskuussa 2023. Levynjulkaisukonserteissa kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin’, groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

Mathias Sandberg, kitara

Zacharias Holmkvist, kontrabasso

Stefan Brokvist, rummut

Kategoriat

Lapsille, Musiikki, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 13:00–18:00

 • Järjestäjä:

  Kanneltalo

 • Osoite:

  Kanneltalo
  Klaneettitie 5
  00420 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

Sinua saattaa kiinnostaa