Kamppi Helsingin Taidekesän avajaiset

Tapahtuman esittely

Kamppi Helsingin kauppakeskukseen avataan uniikki, ”leijuva” taidenäyttely. Taidekesän kokonaisuudessa on mukana helsinkiläisen taiteilijan, Reetta Hiltusen taidenäyttely sekä ukrainalaisen Mio Galleryn paperikukkainstallaatio. Upeaa taidekokonaisuutta voi ihailla kauppakeskuksen kolmessa eri kerroksessa koko kesän ajan 30.8. saakka. Helsinki-päivän avajaisten yhteydessä kaikki halukkaat pääsevät myös itse osallistumaan taiteen tekemiseen Taidepulahdus pop up’issa.

Reetta Hiltusen uusin Taivaalliset talot -teossarja, joka vaalii Helsingin rakennustaiteen kulttuuriperintöä. Teossarja juhlistaa Helsingistä jo kadonnutta katukuvaa, purettuja uusrenesanssi- ja jugend-kivitaloja. Teossarjan maalaukset personoivat purettuja taloja niiden kattoelementeillä, jotka kääriytyvät teoshahmoille asuiksi. Lisäksi näyttelyssä on valikoima Hiltusen muita teoksia, joukko kiinnostavia hahmoja tarinoineen, joista katsoja voi löytää myös itsensä.

Mio Galleryn paperikukkaköynnökset muodostavat jättimäisen Sinisade-köynnöskukan keskelle Kamppi Helsingin valoaukkoa. Näyttävä kukkaspiraali täydentää samalla upeasti kokonaisuutta Reetta Hiltusen teosten taustalla.

Helsinki-päivän aikana Kampissa pääsee myös itse taiteilemaan. Voit osallistua Taidepulahdus pop up’iin klo 12–19 välisenä aikana. Pop up on Taidesukellustehtaan ja Kampin yhteistyössä toteuttama. Ohjattuun Taidepulahdukseen voi osallistua ihan kaikki halukkaat, mitään kokemusta piirtämisestä tai maalaamisesta ei tarvitse olla. Aikaa pulahdus vie noin 5–10 minuuttia ja siihen voi osallistua ilman varausta. Taidepulahdus pop up’issa syntyneet työt koostetaan myöhemmin digitaaliseksi yhteisöteokseksi, joka esitellään Kampissa myöhemmin syksyllä.

Helsinki-päivän aikana haastattelemme taiteilija Reetta Hiltusta sekä Taidesukelluksen Paula Rusokalliota. Haastattelujen aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

Taiteilija Reetta Hiltunen (TaM)
Reetta Hiltunen on Helsingissä toimiva kuvataiteilija (TaM), taidegraafikko ja kuosisuunnittelija (s.1980). Toimintaa pohjustaa yli 20-vuotta taiteen ammatillista työtä ja luova yrittäjyys. Hiltusen teoksia on ollut näyttelyissä kansainvälisesti, ja niitä on palkittu ja lisätty kokoelmiin, kuten V&A Museum. Reetta Hiltusen taide on figuratiivista ja leikkisää. Ensisijainen ilmaisumuoto on hienovaraisesti käsintehdyt figuratiiviset maalaukset (kynäruisku) paperille, joita toisinaan hän jatkotyöstää kollaaseiksi ja vedossarjoiksi. Taidegraafikkona Hiltunen tunnetaan myös pintakuviosuunnittelustaan ja erilaisista painotekniikoista. www.reettahiltunen.com

Mira ja Valerii Tsybukovska, Mio Gallery
Ukrainalaisen pariskunnan, Mira ja Valerii Tsybukovskan yritys Mio Gallery on tehnyt uniikkia paperikukkataidetta jo yli 10 vuoden ajan erilaisiin näyttelyihin, tapahtumiin ja kuvauksiin. Heidän asiakaskuntaansa on kuulunut monet tunnetut brändit mm. Sephora, Guerlain, LVMH Group, Gucci. Kampissa on nähty aiemminkin pariskunnan töitä, vuonna 2021 Mio Gallery toteutti näyttävän jättikukkapuutarhan, Kamppi Gardenin Kampin 15-vuotisjuhlan kunniaksi. www.mio-gallery.com.

Taidesukellustehdas, Paula Rusokallio
Taidesukellus ja taidepulahdus ovat elämys- ja palvelumuotokonsepteja taidetyöpajan muodossa. Konseptit perustuvat taiteilija Paula Rusokallion kehittämiin ja patentoimiin innovaatiotekniikoihin. Taiteilija Paula Julia Rusokallio on erikoistunut taiteen myytin purkamiseen. Hän on luonut urallaan erilaisia innovatiivisia työkaluja, menetelmiä ja tuotteita matalan kynnyksen taidetoimintaan. Rusokallion töissä yhdistyvät yksilötason voimauttava itseilmaisu ja yhteisöllisyys. www.taidesukellus.fi

Lisätietoja Kampin Taidekesästä ja Helsinki-päivän avajaisista:
www.kamppihelsinki.fi
Instagram: @kamppi_helsinki

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Lapsille, Muotoilu ja työpajat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 12:00–19:00

 • Järjestäjä:

  Kamppi Helsinki

 • Osoite:

  Kauppakeskus Kamppi Helsinki
  Urho Kekkosen katu 1
  00100 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa