Ihan tanssissa! Helsinki-päivä Stoassa

Kuva: Dallapé / Ramithawi, kuva: Pedro Cunha / SOFA, kuva: Laura Haimila

Tapahtuman esittely

Helsinki-päivänä Stoassa ollaan ihan tanssissa, kun Stoan aukio muuntuu idän suurimmaksi tanssilavaksi!

Stoan aukiolla liikutaan lajista toiseen: perinteisistä lavatansseista, hip hopin kautta latinalaisamerikkalaisiin tunnelmiin ja salsaan. Lavalla Dallapé, Ramithawi, SOFA ja Break the Fight, menossa mukana tanssimassa ja tanssittamassa Tanssistudio Fokuksen tanssijoita, shuffle-opastusta ja työpajoja. Tapahtuman juontaa näyttelijä, tähtitanssija juuri uutena TTK:n juontajana aloittava Ernest Lawson.
Tule mukaan idän tanssittavimpaan tapahtumaan. Vapaa pääsy!

Klo 14.00-17.00
Säihkyvät tanssihatut!

Tervetuloa DIY-pajaan tekemään itsellesi tai kaverillesi kimalteleva ja taianomainen discotötterö, joka vie koko mielen ja kehon tanssimaan! Loihdi tanssihattuusi vaikkapa tyylikkäästi liehuvat nauhat tai hauskat rusetit. Non-stop-pajan vetää Hupsansaa ry:n discodesignasiantuntijat.

Klo 14.00
Dallapé

Vuonna 1925 perustettu Dallapé on Suomen merkittävin ja Euroopan vanhin koko ajan toiminnassa ollut viihdeorkesteri. Dallapé on tehnyt lukemattomasta määrästä suomalaisten lauluntekijöiden kappaleita ikivihreitä ja tuonut kansainväliset omien aikojensa huippuhitit kotimaisen yleisön kuultaviksi. Dallapé on levyttänyt säännöllisesti toimintansa alusta asti ja tehnyt kotimaan lisäksi vierailuja myös ulkomaille.

Vuonna 2010 orkesterin johtoon ja laulusolistiksi astui laulua Sibelius-Akatemiassa ja saksofonin soittoa Oulunkylän Pop/Jazz-opistossa opiskellut Juha Hostikka, joka on palauttanut Dallapé-orkesterin sen 1930-luvun loistoon. Huolella tehdyt viihdeorkesterisovitukset ja svengaava soitto kuuluvat edelleen Dallapén tavaramerkkeihin. Dallapén laatua ylläpitää nykykokoonpanossa 11 musiikin huippuammattilaista.

Klo 15.20
Ramithawi

Ramithawi on venezuelalais-syyrialainen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikki yhdistelee latinalaisamerikkalaisia ja arabialaisia elementtejä. Ramithawin, perkussionisti Jani Lehtioksan ja basisti Javier Sánchez Pérezin muodostamalta triolta ei puutu rytmiä, tunnetta tai taikaa.

Klo 16.20
SOFA

SOFA on huikean energisisistä liveistään ja erittäin tarttuvista biiseistään tunnettu Fanni Noroilan ja Sonja Kuittisen muodostama rapduo. Yhtyeen tuorein, Alli Haapasalon Tytöt, tytöt, tytöt -elokuvassakin kuultu single Tytöt ilmestyi 14.4. Tytöt-singlellä duo jatkaa musiikillista yhteistyötään tuottaja Noah Kinin kanssa.

SOFA on riemastuttanut yleisöä räppäämällä asioista, joista hiphop-kulttuurissa ei juuri ole ennen puhuttu. Teatterikorkeakoulussa toisiinsa tutustuneen parivaljakon debyyttialbumi BFF ilmestyi helmikuussa 2020. Sen lisäksi yhtye on julkaissut kaksi EP:tä ja nipun singlejä, joilla se on räpännyt niin kuukautisista kuin legginseistäkin ja tasapainoillut riemukkaasti yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja hauskanpidon välillä. Oivaltavat ja voimaannuttavat tekstit syntyvät Sonjan ja Fannin omasta kokemuspiiristä.

Klo 14.5015.10 & 15.5016.10
Break the Fight! Show Case

Break the Fight! tuo Stoan Helsinki-päivään energisen ja osallistavan Show Case battlen, ringittelyä, DJ:n ja beatboxaajan.

DJ ja beatboxaaja Niko Nova soittaa breakseja. Esiintymässä ovat neljä breikin parhaimmistoon kuuluvaa breikkaria, jotka esittävät Show Case Battlen ja osallistavat breaking cypheriin eli breikkirinkiin oppimaan liikkeitä. Mukana Suomen breikin olympiatiimistä Kimmo “Haiku” Korpela, ruotsalainen Pontus ”P-Tech” Linder, suomalaisvenäläinen Kristiina ”Stinkki” Mikhel ja ukrainalainen Roman ”Tino” Tinovskyi.

Haluamme yhdistää Break the Fight! tapahtuman ajankohtaiseen kansalaisvaikuttamiseen, jota Break the Fight! myös toiminnallaan tekee. Haluamme vaikuttaa koulukiusaamisen ja rasismin ehkäisyyn hip hop- kulttuurin ja yhteisöllisen yhdessä tekemisen kautta. Hip hop is Love, Peace and Unity!

klo 17.0017.20
Tervetuloa shufflaamaan! Tämä tanssilaji on monelle tuttu festareilta ja sosiaalisesta mediasta. Nopeat ja näyttävät jalkaliikkeet ovat syy miksi lajiin jää koukkuun. Tämä on laji, johon kenen tahansa on helppo hypätä mukaan tanssitaustasta, iästä tai sukupuolesta huolimatta. Hyppää mukaan & Let’s Shuffle!

Opastusta vetää Jennie K, Shuffle Studio FI -tanssikoulun omistaja. Jennie on shufflannut jo lähes viisi vuotta ja matkustanut ympäri maailmaa shufflauksen parissa. Tämä on intohimo, jota hän tahtoo jakaa muillekin!

Skuttan terassi on avoinna klo 13.0018.00 – grilli on jälleen kuumana ja juomat kylminä! Ravintola Skutta viettää terassin avajaisia lauantaina 11.6. klo 12.00 alkaen. Esiintyjinä äänitaiteilija Tatu Rönkkö, Dj Borzin sekä Kari Tapiiri.

Huom! Mikäli sääennuste lupaa sadetta tapahtumapäiväksi, ohjelmisto siirretään sisätiloihin. 

Kategoriat

Liikunta ja hyvä olo, Muotoilu ja työpajat, Musiikki, Ruoka, Tanssi, teatteri ja elokuvat

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • su 12.6.2022 14:00–17:30

 • Järjestäjä:

  Stoa

 • Osoite:

  Stoan aukio
  Turunlinnantie 1
  00900 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

 • Esityskieli:

  Suomi

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa