Helsinki-päivä @Kääntöpöytä

Kuva: Kirmo Kivelä / Dodo ry

Tapahtuman esittely

Asiantuntijoiden ja aktiivien luontokatoteemaisessa paneelissa kerrotaan Maan ystävien ja Dodon yhteystyössä valmistelemasta Iisi Niitty (työnimi) -konseptista, jolla kaupunkilaiset voivat lähteä edistämään pölyttäjien ja monimuotoisemman kaupunkiluonnon asiaa. Keskustelussa esitellään myös taloyhtiöille laadittu ohjeistus toimenpiteisiin sekä tutustutaan muutamaan pilottiyhtiöön tai -yhteisöön. Projektin aktiivit vastaavat aiheesta kiinnostuneiden kysymyksiin ständillä koko tapahtuman ajan. Lisäksi Kääntöpöydän yhteisöviljelmällä järjestetään luontokatoteemaan liittyviä työpajoja ja alustuksia.

Kääntöpöydän kahvilasta voi ostaa tapahtuman aikana ruokaa ja virvokkeita. Lisäksi pyöräilijät voivat itse huoltaa ja pestä pyöränsä paikan päällä Helsingin Pyöräpajan aktiivien avustuksella.

Kääntöpöydän terassille on noin 20 cm korkea askelma, johon voidaan järjestää liuska. Sisätilojen wc-tiloihin pääsemiseksi on muutama 5–10 cm korkuinen kynnys ja itse wc-koppi on noin 60 cm leveä. Lähin esteetön wc löytyy Triplasta, 350m Kääntöpöydältä.

17.15 Paneelikeskustelu: Iisi niitty – turhat nurmikot niityiksi taloyhtiössä

Iisi niitty on luonnonkukka-alue, joka tarjoaa elinympäristöä pölyttäjähyönteisille ja kukkaloistoa ihmisten iloksi. Keskustelussa esitellään Maan ystävien ja Dodon aktiivien kehittämää konseptia ja kuullaan niittyekosysteemeistä laajemminkin. Lisäksi voit keskustella ja kysellä paikan päällä esiteltävästä niitytyskonseptista.,

Paneelissa:
Suvi Laukkanen, niittyaktivisti, Dodo
Otava Piha, asukasaktiivi
Anna Olden, niittytutkija, Helsingin yliopisto
Keskustelua moderoi: Angi Kauranen, Maan Ystävät

Kulttuuria (LIVE-bändejä):

klo 19.00 Tigersmokes
klo 20.15 Pennies by the Pound

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Klassikot, Luonto ja ympäristö, Ruoka

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 16:00–21:00

 • Järjestäjä:

  Dodo RY

 • Osoite:

  Kääntöpöytä, Veturitallinkuja
  Veturitallinkuja
  00520 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa ei ole esteetöntä WC:tä.

 • Esityskieli:

  Suomi, englanti

Sinua saattaa kiinnostaa