Helsinki-Hyppelyt

Kuva: Reeta Kukkola

Tapahtuman esittely

Hyppynaru on mm. pihapeli, urheilulaji, tehokas kuntoliikunnan muoto, sekä taiteellisen ilmaisun väline.

Helsinki-Hyppelyissä pääset tutustumaan naruhyppelyyn eli rope skippingiin helsinkiläisen urheiluseuran Rope Skipping Helsingin jäsenten ja muiden pääkaupunkiseudun hyppynaruharrastajien opastuksella. Mukana tapahtumaa järjestämässä on myös Nordicjumproping.

Tapahtuma pitää sisällään ohjattuja hyppynarutyöpajoja, joissa hyppynarun eri osa-alueet esitellään monipuolisesti. Kaikissa työpajoissa lähdetään liikkeelle perusteista ja ne soveltuvat kaikenikäisille ja -kuntoisille hyppijöille. Työpajojen välissä tapahtumanjärjestäjät opastavat hyppimisessä ja pitävät hyppynaruesityksiä.

Säähän sopivan liikuntavarustuksen lisäksi mukaan kannattaa ottaa oma hyppynaru, mutta sen puuttuessa saa tapahtumanjärjestäjiltä lainanaruja.

14.30–15.30 Pitkä naru ja Double Dutch
Pitkä naru on klassinen naruhyppelyn muoto, jossa kaksi henkilöä pyörittää yhtä (pitkää) narua päistä samalla kun kolmas hyppää sen yli. Double Dutchissa tilanne monimutkaistuu hieman, kun pyöritettäviä naruja onkin kaksi!

16.00–17.00 Nordicjumpropingin tanssihyppis
Nordicjumproping-hyppynarutaiteilijat Anna ja Jutta opettavat yksinkertaisen hyppynarukoreografian musiikin tahtiin.

17.30–18.30 Tempputyöpaja
Millä eri tavoilla hyppynarun yli voikaan hypätä? Kenties tuttu “risti”-temppu, jossa hypätään narun yli kädet ristissä, on vasta alkusoittoa loputtomalle temppujen valikoimalle. Hypätä voi myös esimerkiksi kädet selän takana tai jalkojen välissä, naru jonkun raajan ympärille kiedottuna, tai narun kahva kädestä irrotettuna.

19.00–20.00 Kuntohyppis
Narulla hyppiminen on fyysisesti rankkaa ja toimii siten erinomaisena liikuntamuotona. Tässä yhteistreenissä kaikki pääsevät kipuamaan sykealueensa äärirajoille ja harjoittelemaan fyysisesti haastavia temppuja ja hyppytekniikoita, kuten nopeushyppelyä, tuplahyppyjä. Sopii kaikenkuntoisille!

Kategoriat

Lapsille, Liikunta ja hyvä olo

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 14:00–20:00

 • Järjestäjä:

  Rope Skipping Helsinki

 • Osoite:

  Lastenlehdon puiston soikea tekonurmialue
  Lapinrinne, 00180 Helsinki, Suomi
  00180 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa ei ole esteetöntä WC:tä.

 • Esityskieli:

  Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa